2022-05-30
呢间韩国菜嘅位置比较偏僻少少🤏老板同老板娘都系韩国人,店面细细但系好有韩国家庭式餐厅嘅感觉🥰🥰❣️韩式牛肉锅(2人份)香港嘅韩国餐厅好多时都会供应部队锅,但其他样式嘅韩式火锅就比较少见🫣而呢度除咗部队锅,仲有牛肉锅同海鲜锅😍呢次叫嘅牛肉锅喺2人份,但个份量够晒我地3个人食,火锅用料除左有大量牛肉之外,仲有豆腐、各种蔬菜、年糕等😋牛肉肉质正常,而汤底冇乜味精,而且吸晒蔬菜嘅精华,食落劲健康👍👍❣️无骨蜂蜜柠檬炸鸡炸鸡系无骨㗎😍炸鸡食落好松脆,入面够晒嫩同多汁,蜂蜜柠檬系不败之选,酸酸地甜甜地好开胃😋😋😋📌老板同老板娘都好好人好可爱🤣🤣用韩文同老板讲多谢,被佢赞叻女🫣🫣本来叫左个紫菜包饭冇嚟到,老板娘话自己老冇记性🤣🤣🤣最后仲送左3罐汽水比我地🤣🤣虽然漏左单但完全冇不满嘅感觉,反而觉得好温馨🥰🥰
❣️韩式牛肉锅(2人份)
❣️无骨蜂蜜柠檬炸鸡