2023-04-12
隐世韩式餐厅😳🍗无骨炸鸡(酸甜酱)(全份)好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻炸鸡外皮非常酥脆,咬开肉质鲜嫩,而且好Juicy。最特别嘅系佢嘅酱汁,一开始睇名以为系一啲红色嘅甜酱,取餐先知原来系餐厅特调嘅酸甜酱汁,望落去有啲似豉油,但系佢系一啲都唔咸,主要系甜味再带少少酸味。食落嘅感觉好清新,一啲都唔油腻。如果平时好怕重口味嘅朋友,就可以试吓呢款口味啦!🥐韩式泡菜鸡胸牛角窝夫三文治好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 平时甜品嘅窝夫就食得多,但系咸味嘅窝夫就真系第一次试,估唔到又几好味。佢嘅馅料非常之扎实,有满满嘅泡菜同埋鸡肉,佢嘅泡菜属于甜辣嘅泡菜,仲配有生菜同埋青瓜丝,浓味得来又有清新嘅感觉。而且佢嘅窝夫有加到少少糖浆,为整体嘅感觉增加咗一点甜味。🍠炸蕃薯片好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻佢嘅赚返薯片爱情有一层好薄嘅炸浆,表面洒上少少调味粉,内里嘅番薯切片则非常软熟香甜,口感层次非常丰富。🍨香蕉焦糖牛角窝夫配雪糕好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 呢个系小编觉得最有惊喜嘅菜式,好味到我同朋友3分钟就食晒成碟!佢嘅焦糖系带有一种独特嘅香气,窝夫嘅外皮系脆卜卜,但系佢嘅内里松软,再配上冰凉嘅云呢拿雪糕同埋一向都
🍗无骨炸鸡(酸甜酱)(全份)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🥐韩式泡菜鸡胸牛角窝夫三文治
🍠炸蕃薯片
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍨香蕉焦糖牛角窝夫配雪糕
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢个系小编觉得最有惊喜嘅菜式,好味到我同朋友3分钟就食晒成碟!佢嘅焦糖系带有一种独特嘅香气,窝夫嘅外皮系脆卜卜,但系佢嘅内里松软,再配上冰凉嘅云呢拿雪糕同埋一向都好夹甜品嘅消化饼,真系一个好完美嘅甜品,已经入咗小编嘅口袋名单!
🍏青苹果梳打
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢杯饮品有好清新嘅青苹果味,再配上冰凉嘅梳打,夏天饮真系好舒服。
🍹荔枝梳打
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
一嚟到就见到大大粒荔枝喺嘢饮上面,饮洛口有好浓嘅荔枝香气,而且佢嘅甜度啱啱好,钟意食荔枝嘅朋友都可以试吓呢款饮品。
🪑环境
适合1-4人入座。
以下系餐牌俾大家参考一下: