2023-09-01 30 浏览
🪷LOTUS COURTYARD RESTAURANT 🪷荷华庭园景餐厅 (大埔)📍大埔林村放马莆43号地舖今晚同男朋友入咗大埔揾食😋揸车过嚟既朋友仔,呢度有免费泊车餐厅装修比我感觉分左两个style室内好有旧式香港西餐厅feel 户外好有泰国峇里岛渡假feel 如果中午黎真系几chill 📸 呃人打咭嘅🤩📍啤酒味薯条🍟$78🤩本身对薯条无咩期望,比个名吸引左首先即炸 已经好加分,每条薯条外层 都有一层好薄好薄炸皮同平时食开既薯条好唔同,忍唔住一条接一条,份量仲要好大份,咸味岩岩好,有轻微啤酒味📍烧伊比利亚黑豚扒配鹅肝 $428一开头比个价钱吓亲,但上菜后 就觉得好合理因为真系好大份 🤤。黑豚扒 肥瘦适中 好弹牙好有口感,底下仲有薯蓉垫底,食完块肉,底下薯蓉充满肉汁 😋。鹅肝 超肥美😝我食左一旧已经饱饱底(FF : 如果有多两块多士 配鹅肝就好了)📍白酒香蒜辣椒大蚬意粉$158一上菜 已经觉得好香白酒味,仲要唔系hea 你好足料,洋葱三色椒蒜片 大蚬都好大只😝唔洗5分钟 ,清空只碟📍酥皮龙虾汤 配蒜蓉包 $98饮酥皮汤最治愈就系匙羹笃落去果下👂🏻 龙虾汤 不错不错 ,🫢估唔到有龙虾粒
🪷LOTUS COURTYARD RESTAURANT 🪷

荷华庭园景餐厅 (大埔)
📍大埔林村放马莆43号地舖

今晚同男朋友入咗大埔揾食😋
揸车过嚟既朋友仔,呢度有免费泊车

餐厅装修比我感觉分左两个style
室内好有旧式香港西餐厅feel
户外好有泰国峇里岛渡假feel

如果中午黎真系几chill 📸 呃人打咭嘅🤩

📍啤酒味薯条🍟$78
🤩本身对薯条无咩期望,比个名吸引左
首先即炸 已经好加分,每条薯条外层 都有一层好薄好薄炸皮

📍烧伊比利亚黑豚扒配鹅肝 $428
一开头比个价钱吓亲,但上菜后 就觉得好合理
因为真系好大份 🤤。
鹅肝 超肥美😝我食左一旧已经饱饱底
(FF : 如果有多两块多士 配鹅肝就好了)

📍白酒香蒜辣椒大蚬意粉$158
一上菜 已经觉得好香白酒味,仲要唔系hea 你
好足料,洋葱三色椒蒜片 大蚬都好大只
😝唔洗5分钟 ,清空只碟

📍酥皮龙虾汤 配蒜蓉包 $98
饮酥皮汤最治愈就系匙羹笃落去果下👂🏻
龙虾汤 不错不错 ,🫢估唔到有龙虾粒粒

📍朱古力心太软配雪糕 $78
🤎最后总结 黎个心太软🤎