2019-04-02 381 浏览
今年系第一次同女朋友过情人节,梗系要带佢食d好嘢啦,留低个好印象呀嘛。系云云餐厅之中,见到呢间餐厅既评价唔错,睇相又好似几有情调,仲有全单8折优惠,所以一心就想过嚟试吓。地点唔算难揾,只系有d僻。上到去餐厅,计埋我哋只系三台客人。虽然地方系细,但胜在有维港夜景,而且静静地,气氛都唔错。食物方面,前菜系18个月黑毛猪风干火腿伴哈密瓜。作为前菜黎讲份量算好够,而且黑毛猪既咸香同哈密瓜既果甜好夹,即刻开左个胃!而头盘就有刺身拼盘,卖相确实系几吸引,不过刺身味道就同出面铺头卖既差唔多,无咩特别。反而系d蔬菜食得出佢用料新鲜!汤呢我地就点左蟹肉龙虾浓汤同鲜蚝忌廉汤,个人觉得鲜蚝忌廉汤味道有d奇怪,可能系口味唔岩,而蟹肉龙虾浓汤就真系好好饮,极重龙虾味!黎到主菜啦,我地就叫左烤西班牙雪花黑毛猪配苹果黑醋汁同1/2波士顿龙虾黑鳕鱼配蟹肉忌廉汁龙虾本身食材新鲜,爽口弹牙,龙虾头既膏仲煎到好香,而鳕鱼就味道一般,可能煎耐左有d干,加翻d忌廉汁系补救翻唔少既。黑毛猪系必食,真系好好食,做到外脆内软,仲有好丰富既肉汁,一个字,无得顶!甜品系朱古力慕丝,唔记得影相,整体味道ok,不过不失。好满足既一餐,下次一

18个月黑毛猪风干火腿伴哈密瓜

刺身拼盘

蟹肉龙虾浓汤

1/2波士顿龙虾黑鳕鱼配蟹肉忌廉汁

烤西班牙雪花黑毛猪配苹果黑醋汁

甜品系朱古力慕丝,唔记得影相,整体味道ok,不过不失。

好满足既一餐,下次一定会翻桌!
2019-02-15
庆祝纪念