2021-10-08
小鱼儿(富丽花园)@little.fish.hk📍:将军澳毓雅里7号富丽花园地下3-5号舖🚗:宝琳地铁站C出口 步行4分钟📞:+852 5519-4897💲:~HKD200/head for dinnerFood quality✔️:江团烤鱼配鲜九叶花淑BB豆花、加选宽粉👌🏼:西柚乳酸爆珠梳打❌:烧牛舌心串总结:👍🏼佢嘅招牌烤鱼真系好正 朋友拣咗食318蚊江团鱼 餐牌话充满骨胶原🤣 即9冲食 有多种烤鱼口味拣 最尾㨂咗个唔驶加钱嘅九叶味 但估唔到原来咁大条同咁嫩滑 唔系一味靠死辣死麻掩盖食材本身唔新鲜𠮶种 香味出得嚟唔会剩食到香料本身嘅味 真系推荐!👍🏼性价比高 条鱼要318蚊 但我哋两个女仔靠食鱼都够饱 虽则就食唔出骨胶原啦 但呢个价钱都食到呢种质素呢种份量 都够满足啦😋 仲要现时用OR订位有85折 仲唔快快9冲🤣👍🏼佢嘅宽粉真系超入味同烟韧 系本身已经有嘅配料 但绝对系唔够喉推荐要比28蚊加料👍🏼呢间真系隐世小店 佢系学校同住宅区附近 但闲日夜晚去食一样爆场 就知佢几受街访欢迎 而且佢选择超多 除咗烤鱼 仲有鸡煲 酸菜鱼 烧烤 甜品 小食 镬气小菜 今次2个人嚟食咗个烤鱼就已经收咗皮
📍:将军澳毓雅里7号富丽花园地下3-5号舖
🚗:宝琳地铁站C出口 步行4分钟
📞:+852 5519-4897
💲:~HKD200/head for dinner
Food quality
✔️:江团烤鱼配鲜九叶花淑BB豆花、加选宽粉
👌🏼:西柚乳酸爆珠梳打
❌:烧牛舌心串
总结:
👍🏼呢间真系隐世小店 佢系学校同住宅区附近 但闲日夜晚去食一样爆场 就知佢几受街访欢迎 而且佢选择超多 除咗烤鱼 仲有鸡煲 酸菜鱼 烧烤 甜品 小食 镬气小菜 今次2个人嚟食咗个烤鱼就已经收咗皮 如果多啲人嚟就可以share食更多嘢👏🏼
👍🏼QR code落单有得自己拣口味拣麻同辣嘅程度 好方便 唔惊落错单或者漏单之类
👍🏼呢间烤鱼真系好食过出面大部分集团式嘅烤鱼 酸菜鱼 佢系尖沙咀同将军澳都有分店 钟意食鱼嘅朋友真系非常推荐
👍🏼佢每枱都放咗一大枝柠檬水 我哋拣咗小辣小麻都食食下顶唔顺 利申唔太食得辣🙈 所以疯狂饮水 搞到最尾叫咗杯西柚乳酸爆珠梳打都要两个人share一杯先饮得哂 不过呢杯我觉得西柚味唔出 爆珠都唔够大粒 唔系话好正必试𠮶种 但都好饮嘅
👍🏼环境都系走烧烤鸡煲店𠮶种红档档嘅感觉 热闹 适合同屋企人同朋友嚟😆
👍🏼员工都好主动嚟话帮手加汤 全部都系后生仔女
👎🏼衞生有改善空间 碗碟都唔系话清洗得好干净
👎🏼烧牛舌心份量大 而且厚切 可惜系太过韧 咬入口都系根位 食唔到牛舌独特嘅嫩滑加烟韧嘅矛盾口感 加上孜然粉落得唔够重手 唔建议叫 𠮶半分就系扣咗系牛舌到🥲
👎🏼位同位之间嘅安排有啲迫 尤其系佢虽然做咗个假屏风 但依然好似搭枱咁听到隔离讲咩 如果系要讲心事就唔啱啦