2018-10-15 184 浏览
西环呢头真系好多高质小店,好似呢间西餐厅咁好食得黎又有新意,装修又几骨致,值得推荐餐单就印系张垫台纸度,主要分做pop snack, small,large 同埋desserts small方面我地叫左个台式咸湿盐水手撕鸡沙律同拉丝芝士牛坑腩焗薯条手撕鸡沙律个名咸咸湿湿咁几特别,食落仲特别啊呢味沙律麻香味浓郁,除左沙律菜之余,仲有爽口既黑木耳啊!番茄仔同埋主角手撕鸡,开胃到停唔到口拉丝芝士牛坑腩焗薯条,顾名思义梗系有极邪恶既拉丝芝士啦加埋用牛坑腩碎黎配薯条,咁抵死有创意得黎又居然夹Large方面我地叫左个夏威夷酸酸甜甜猪肋骨配BB 罗马菜及多汁烧菠萝个sauce 酸酸甜甜,淋系d肉度一齐食真系几滋味,条猪肋骨肉都几林身,加上烧过之后更甜既菠萝同幼嫩既罗马生菜,为呢味菜增添几分fresh的感觉野饮方面,我叫左杯house lemonadeblended 柠檬汁唔会太酸,加埋柠檬皮饮落又几有咬口我女友就叫叫左个house brew kumbucha,听侍应解释话系一种发酵红茶既饮品,酸酸地咁,听讲仲话对肠胃好添食埋甜品既晚餐先系最圆满我地叫左Tiramisu同matcha zenzai一齐

手撕鸡沙律个名咸咸湿湿咁几特别,食落仲特别啊

拉丝芝士牛坑腩焗薯条,顾名思义梗系有极邪恶既拉丝芝士啦
加埋用牛坑腩碎黎配薯条,咁抵死有创意得黎又居然夹

野饮方面,我叫左杯house lemonade
blended 柠檬汁唔会太酸,加埋柠檬皮饮落又几有咬口

食埋甜品既晚餐先系最圆满
我地叫左Tiramisu同matcha zenzai一齐share
呢度既tiramisu同出面唔同,首先个咖啡味好浓,食落有雪糕同脆饼系入面,食晒佢简直大满足

Matcha Zenzai其实姐系抹茶雪糕,红豆蓉加蕨饼,相比tiramisu呢味甜品就比较清新少少,中和返