将军澳呢区真系多左好多有水准嘅餐厅,最近同朋友又发现左呢间好有水准且用心嘅东南亚感觉餐厅。餐厅内座位好有空间感,坐得几舒服,有几张「鸟笼」枱更加系好有东南亚感觉~呢到最大嘅特色系酱料上超有心思,系有泰国特色得来味道不会超刺激,而系淡香地渗出来,慢慢品尝到当中嘅滋味。PS后来同老板倾计,发现原来他们特别花了好多心思调制酱料,试左好多次先有咁嘅水准!❤️✨黑松露薯条($78)- 系好大笼的,份量应该足够2-3个人边倾计边食!薯条新鲜炸起好香脆,配上香口黑松露酱,好食得来唔油腻,正!😋✨西班牙伊比利亚猪迷梅 •青苹果香茅蓉•红酒浸杏甫- 无谂过系咁有水准嘅慢煮,每一片肉都系粉红色,外层烤香,肉质texture软嫩,猪肉味浓。😋😋- 底下嘅汁更加系重点,系柠檬香加上微甜苹果蓉,味道好refreshing。- 旁边嘅配菜除卖相精致外也有心思,有微甜嘅桃同烤香过嘅萝卜。🐟亚洲风野生阿拉斯加银鳕鱼•油薄饼 •海鲜椰汁- 可以话系最近食过最有水准嘅银鳕鱼!银鳕鱼厚厚的,白雪雪且肉质软香juicy,系真·银鳕鱼。- 旁边嘅酱料同foam味道非常impressive,淡香泰国lemon grass香中带有辣

黑松露薯条

✨黑松露薯条($78)

✨西班牙伊比利亚猪迷梅 •青苹果香茅蓉•红酒浸杏甫

🐟亚洲风野生阿拉斯加银鳕鱼•油薄饼 •海鲜椰汁
- 旁边嘅酱料同foam味道非常impressive,淡香泰国lemon grass香中带有辣椒同甜甜椰香味,真系非常独特。
- 薄饼同样出色,脆香唔腻

有机会要再来食下独特水准东南亚风食物!✨✨✨

黑松露薯条