2022-09-28 19 浏览
经过九如坊,无意中发现呢间隐世日式餐厅,就入左去帮衬。入到去见到座位不多,有bar枱位可以见到厨师为客人烧烤。所以我地都拣左bar枱位,可以欣赏到厨师嘅手势。烧物分左唔同嘅类别,例如有鸡、猪、牛同埋海鲜。我哋唔同类别都拣左D试吓。鸡就拣咗鸡腿肉同埋紫苏鸡胸肉。鸡腿肉真系超级juicy, 超好味!鸡胸肉一啲都唔鞋口,而且有紫苏同练梅嘅调味,酸酸地几开胃。猪肉方面我哋拣咗豚肉五花腩芦笋卷,芦笋非常爽口,配埋带点油香嘅五花腩,配搭得好好。我觉得最好味嘅系烧宫崎和牛串。和牛果然真系唔同啲,入口即溶,好多肉汁,好嫩滑。超正!海鲜方面,系我哋拣得最多嘅种类。叫咗带子、银鳕鱼同埋鳗鱼半条。带子好大粒而且好鲜甜😍银雪鱼好滑,调味系甜甜地。鳗鱼半条份量好多。冇我想像中咁重油份。冇咁油腻。样样都觉得好好味🥰下次再黎一定会再拣鸡腿肉同埋和牛串!十分推介!
经过九如坊,无意中发现呢间隐世日式餐厅,就入左去帮衬。