2021-04-28 498 浏览
元朗真系好多好嘢食,虽然呢间小店开咗喺条后巷度,要揾路都有少少难度,不过嚟到𠮶时都系排晒长龙!😵因为铺头细细唔系好多位坐,本身都有挣扎等唔等好,但系为食嘅心驱使我地乖乖地留底等,食完就明点解咁长龙😌🔺牛肋肉定食厨师好细心放咗牛嘅肥膏喺石板上面,将啲油搽均表面,啲牛肉烧出嚟就更香,亦唔会痴底。牛肉肉质好软熟,薄切好啱送饭食。🔺吉烈牛定食未试过出面系吉烈但系入面仲系生牛肉,俾我地自己烧,可以自行决定煎到有几熟😋 外脆内软,好特别嘅口感,味道都好好😍🔺芝士黑松露吉列猪扒本身以为同芝士一齐捞埋喺猪扒入面再炸,原来黑松露只系个酱,猪扒有少少"鞋"同干。食完煎炸食物,最后饮埋个豆腐蕃茄汤湿返个口😛 欣赏佢地嘅刀功切到个豆腐好似朵花咁🌼以呢个平民价钱食到高质嘅食物,性价比极高,排队等几耐都要等啦🤪

🔺牛肋肉定食

牛肉肉质好软熟,薄切好啱送饭食。

🔺吉烈牛定食

🔺芝士黑松露吉列猪扒