2022-11-14 80 浏览
大推❣️❣️真隐世高质蛋包饭🥫🍛之前见到大家陆续去左呢间蛋包饭专门店,懒人如我拖到上星期终于去左(book到🥹),果然好似大家咁讲真系好好食🥳🥳🧡 浓厚芝士肉酱蛋包饭 $88因为几款蛋包饭都无咩配菜,所以专登拣个肉酱好似无咁dry🤣蛋煎得好靓,上菜既时候店员好贴心咁提我地可以系中间轻轻力切开,之后个蛋会分开两边盖住个饭,入面仲有唔少蛋汁🤩🤩饭系正宗西炒饭底,每粒饭都好饱满仲好有咬口,调味酸酸地食落好开胃🥫😗肉酱除左肉之外竟然仲有d菇粒,即刻变得好有口感好有层次🥰🥰🧡 经典日式牛肉酱汁蛋包饭 $72呢款真系超经典既味道🥹🥹蛋同饭一样同上地整得好好食,虽然真系无咩配菜,但配埋个牛肉酱汁同蛋都好好送饭😋😋🧡 焦糖炒甜薯 $42呢个整得非常出色!整完即刻上菜热辣辣,蕃薯块皮痴满焦糖同芝麻,食落仲好脆口,仲要差唔多有成十旧,大满足❣️overall黎讲食物真系非常唔错,系香港比较少食到又抵食又正宗又好食既蛋包饭,非广告但个人觉得钟意食蛋包饭既话呢间一定bookmark🤣🤣💗温馨提示餐厅真系比较细,大概有4-5张台到,唔想等或者想时间好预d可以上网book定先~另外餐厅位置比较隐蔽,系大围上径口村,如果
大推❣️❣️真隐世高质蛋包饭🥫🍛

🧡 浓厚芝士肉酱蛋包饭 $88

因为几款蛋包饭都无咩配菜,所以专登拣个肉酱好似无咁dry🤣

肉酱除左肉之外竟然仲有d菇粒,即刻变得好有口感好有层次🥰🥰

🧡 经典日式牛肉酱汁蛋包饭 $72

呢款真系超经典既味道🥹🥹

🧡 焦糖炒甜薯 $42

另外餐厅位置比较隐蔽,系大围上径口村,如果搭港铁就显径站落,行大概10分钟,记得要行入条村入一条巷先会见到餐厅架,就咁系出面见唔到的,想快少少可以穿屋商场,或者搭803K小巴😗

味道:10/10
性价比:9.5/10

📍 ADO洋食屋 (大围)
大围上径口村15号地下

📌人均消费: $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐厅 #cafe #LF沙田#日本菜 #西餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推荐 #日式蛋包饭 #蛋包饭 #omurice #オムライス #日本菜 #拔丝地瓜 #大学芋