2018-12-19
Second Bite已经变左我其中一间饭堂,因为无论餐厅格局或者食物质素我都好喜欢。虽然Second Bite喺长沙湾,但系非常适合驾车人士去,因为餐厅门口或者附近都有好多地方泊车,所以好方便。重工业风既装修加上一幅幅装在墙上既璧画充满左文青既气息,有舒适自在既感觉。餐厅基本上分两部分,一边系享用食物,如果净系想饮杯酒餐厅都有酒吧部分。餐厅食物质素非常之高,今晚order左美国顶级牛板腱同手抓海鲜总汇。先讲个牛板腱,7成熟我觉得反而啱啱好,因为呢个部分太生会食唔到juicy既口感,餐厅处理得好好,食落好有口感,牛味劲重但又唔会韧,牛肉质素非常高,配菜既茹都好香口,强烈推荐。令外手抓海鲜总汇,包括虎虾,大蚬,青口,墨鱼仔,秋葵,西兰花同粟米。首先份量都好多,虎虾同蚬都劲大只,柠檬蒜蓉汁非常夹呢道菜,令海鲜既香口又保留鲜味,好好味!