2021-09-24
上个礼拜约咗朋友行街,佢介绍屯门有间隐细西餐厅,里面嘅质素好高之余价钱亦都唔贵,人均消费百几蚊就有一个有齐沙律餐汤主菜同埋甜品嘅套餐,听到都觉得好心动所以就去试吓!呢间餐厅系我食之前试过上网揾,我发觉对佢嘅comment都唔多,喺Google Map上面仲要揾唔到佢嘅资料,不过入到去餐厅嘅装修都几靓,而且佢都摆咗好多蝙蝠侠同埋英雄系列嘅模型同埋poster都几得意㗎。佢套餐嘅选择都好多,我同朋友都睇到眼花撩乱,最后我哋叫咗焗德国猪手配蜜糖芥末汁,纽西兰西冷牛扒拼大虾配红酒汁,火炙石斑鱼柳拼瑶柱金菇配宾利士汁,同埋炭烧安格斯肉眼扒配黑椒汁。 咁多样之中我最钟意就系佢嘅德国猪手,Size劲大,外皮超级香脆但系入口一啲都唔会好硬好干,而且佢亦都唔会有猪嘅腥味,配合返佢哋自家制嘅蜜糖芥茉酱真系不得之了!佢嘅火炙石斑鱼柳我都极度推介,一睇相就知佢用了极度奢华同埋丰富,石斑入口结实冇雪藏味,配合返炒香左嘅瑶柱同埋金菇卷,再加上加入左蛋黄,白酒同埋柠檬嘅嘅宾利士酱汁真系CP值极高之选。牛扒方面我哋今次叫咗两款,分别系西冷牛扒同埋另外加钱嘅肉眼扒。两种牛肉师傅都烹调得恰到好处,西冷入口比较结实但肉味浓
牛扒方面我哋今次叫咗两款,分别系西冷牛扒同埋另外加钱嘅肉眼扒。两种牛肉师傅都烹调得恰到好处,西冷入口比较结实但肉味浓,佢嘅大虾亦都啖啖肉,烧烤过香味十足。肉眼扒入口松软,但油花味香,食得出师傅功架十足。
真心估唔到原来喺屯门嘅小区会有呢种质素咁高嘅西餐。温馨提示一下,佢哋嘅特大冻柠茶真心超大杯,系倒满成个特大啤酒杯,大家如果去开屯门真心推荐大家去试吓啦!