2022-11-09
隐世高质餐厅~系D2 place 1楼最入面嘅模拟Golf 餐厅~餐厅整体感觉好chill~ sofa椅坐得好舒服坐低先上蜜桃玫瑰乌龙花茶~茶具好有质感,令人赏心悦目😍茶好香,好期待食物质素🤣慢煮八爪鱼蕃茄橄榄沙律 $138个沙律好出色,个人好钟意🥰八爪鱼表面脆脆的,里面肉质软腍带点嚼劲~面沙律菜、双色蕃茄仔都好新鲜个柚子醋好好味~香煎珍宝珠鸡翼配照烧汁 $108个样好得意,好似粒珍宝珠咁🍭用咗鸡锤仔,起咗一半用,好方便食~肉质好嫩滑,个烧汁味道都好不错🤪蒜片辣椒海虾意大利面 $198呢个真系用心之作‼️ 一上枱己经闻到好香虾味~估计系将海虾头煎香,再用返精华黎煮意粉,所以每一口意粉都充满着浓浓嘅虾味~选用扁意粉,非常挂汁!而且蒜香加辣椒原来非常夹,整体味道好出色🥰而重点系个海虾食得出系靓虾~大只之余肉质爽口弹牙,虾味超浓超鲜~绝对要试!意式辣肉肠pizza $188Pizza饼底焗得好脆,厚薄亦都拿捏得好好~ 面头系劲多芝士,焗得好香🥰辣肉肠系簿簿一片,好惹味😽火龙果乳酪 $49唔会太甜,火龙果味好出,真系好似食咗个火龙果咁😍青柠薄荷乌龙 $45好咗足够嘅薄荷叶、青柠 配乌龙茶底,整体
系D2 place 1楼最入面嘅模拟Golf 餐厅~
餐厅整体感觉好chill~ sofa椅坐得好舒服
坐低先上蜜桃玫瑰乌龙花茶~
茶具好有质感,令人赏心悦目😍
茶好香,好期待食物质素🤣
慢煮八爪鱼蕃茄橄榄沙律 $138
个沙律好出色,个人好钟意🥰
八爪鱼表面脆脆的,里面肉质软腍带点嚼劲~
面沙律菜、双色蕃茄仔都好新鲜
个柚子醋好好味~
香煎珍宝珠鸡翼配照烧汁 $108
个样好得意,好似粒珍宝珠咁🍭
用咗鸡锤仔,起咗一半用,好方便食~
肉质好嫩滑,个烧汁味道都好不错🤪
蒜片辣椒海虾意大利面 $198
呢个真系用心之作‼️ 一上枱己经闻到好香虾味~
意式辣肉肠pizza $188
火龙果乳酪 $49
唔会太甜,火龙果味好出,真系好似食咗个火龙果咁😍
青柠薄荷乌龙 $45
好咗足够嘅薄荷叶、青柠 配乌龙茶底,整体感觉好refreshing ✨
Eris's Kitchen (荔枝角)
荔枝角长义街9号D2 Place 一期1楼 114-127号舖