2022-05-08
坪洲休闲cafe☕️💕平时去长洲就去得多,今次我地谂住去坪洲行下就去左呢间cafe食下野打下卡😚枫蜜核桃酥 $28呢个cafe既其中一个卖点系有自家制食物😋本身我地系想叫牛角包,好可惜比完钱之后话已经卖晒!😭店员好好话可以唔洗架钱免费换枫蜜核桃酥或者另外一样(我唔记得咗另外一样系咩🤣)所以想食佢地既甜品记住早啲去啊~有机会好早就卖晒🥲虽然我地食唔到牛角包,但呢个枫蜜核桃酥好有惊喜😍十分脆,食落去又甜甜地咁,佢仲可以加$15配埋雪糕一齐食,应该会仲更加好食😝又热又冻咁🥶坪洲至尊Pizza $58另外有好多人都叫既一人Pizza😚都算够食,味道就正常水平,冇咩特别🤭呢个至尊pizza入面系有烟肉碎同三色椒,同埋用左两种唔同既芝士,个皮几脆唔错🤓如果啲芝士再溶啲有拉丝会仲正😛Cafe Latte $42 (Iced)特别之处系店员会系你面前倒杯咖啡落去😍可惜电话未ready就倒完🤣自家制柠檬特饮梳打 $42平时叫亲𠮶啲lemonade都觉得好淡咁😂但呢杯完全唔会!饮落去好够味,酸酸地好清新🤩🤩如果入开坪洲既,黎chill下都唔错🥳环境都几舒服,钟意太阳既仲可以坐出面添架😎叫件甜点同野饮坐下都几
枫蜜核桃酥 $28
坪洲至尊Pizza $58
Cafe Latte $42 (Iced)
自家制柠檬特饮梳打 $42
如果入开坪洲既,黎chill下都唔错🥳环境都几舒服,钟意太阳既仲可以坐出面添架😎叫件甜点同野饮坐下都几正🤤啲staff服务态度都好好😍建议平日先黎,星期六日黎可能要等下先有位😉
📍Island Table Grocer Cafe
坪洲坪洲永兴街9C号地舖