先开枝朱古力酒,系出面饮唔到既朱古力味红酒,好香又易入口,个朱古力味后劲好出,我少饮红酒都觉得好正!十道菜Omakase晚餐先来个蘑菇花胶汤,味道香浓,但好似食唔到花胶。蟹肉青瓜卷配芒果酱,一啖放入口,感觉好清新,青瓜同芒果味道又几夹!虾多士 个多士好香脆,面层虾胶好结实,好足料。鸡蛋阔条面,配皮蛋碎同泰国香料,好特别,我好钟意皮蛋,加埋泰式香味,应该系九层塔,好开胃。鸡翼加姜 看似无特别,味道亦唔重姜味,但系好食既,而且鸡翼好厚肉!蟹籽云呑 超大只云呑,咬落食到一粒粒蟹籽,口感几丰富慢煮西班牙黑毛猪配苹果芥末 肉质有少少韧,不过个酱苹果味几浓,猪肉有点嚼劲可以嗒真啲个酱汁味。冬荫功芝士扇贝 面层系焗焦的芝士,盖住扇贝之外仲有冬荫功汤汁,有惊喜,味道好出!咸蛋炸鱼皮意粉 真系OMG,听落简单配搭,做落唔知系咪咁易,但超好食!意粉弹牙,鱼皮香脆,加埋粒粒咸蛋黄,口感同味道都好丰富!甜品系香橙意大利沙巴翁,第一次食沙巴翁,杰杰地既口感,香浓橙味,呢个几清新但我就麻麻地拉。临走前老细兼主厨兼侍应捧个蛋糕出黎唱埋生日歌,坚Surprise!以为系心太软,原来系个冰冻Brownie,下面有朱古力
朱古力红酒

蘑菇花胶汤

蟹肉青瓜卷配芒果酱

虾多士

虾多士 个多士好香脆,面层虾胶好结实,好足料。
鸡蛋阔条面配皮蛋碎同泰国香料

姜鸡翼

蟹籽云呑

蟹籽云呑 超大只云呑,咬落食到一粒粒蟹籽,口感几丰富
慢煮西班牙黑毛猪配苹果芥末

冬荫功芝士扇贝

咸蛋炸鱼皮意粉

香橙意大利沙巴翁

生日蛋糕

临走前老细兼主厨兼侍应捧个蛋糕出黎唱埋生日歌,坚Surprise!以为系心太软,原来系个冰冻Brownie,下面有朱古力酱,超好食!
话说我同朋友坐低之后有另外两个客人进门,老细同佢地讲生日快乐我都无为意,直到最后蛋糕捧到我面前,果两个客同我讲生日快乐同自爆佢地根本唔系生日,仲话当时听到生日快乐果阵都吓窒左,心谂老细系咪认错人!原来系老细精心布局!真系鬼马!多谢!
2021-02-23
庆祝纪念