餐厅: 雙辣屋
资讯:

2017-03-02 984 浏览
日日放LUNCH到只系到附近食连锁式餐店用餐。今日终于试返啲特别野喇🙆🏻经同班同学介绍后知道左北角呢一带唔少既餐厅,而且学生系午市全部都有优惠哦😉今次就黎到呢间专门食咖哩既小餐厅,位置并唔难揾,就系五洲大厦地下行入小小,而大厦门口会有会地既宣传牌(好似系),如果唔系平日经过都唔会知入面原来有间餐厅仔呀!餐厅内部虽小,但五脏俱全,座位都几多,每张枱都有红色既枱布,灯光方面较暗,岩哂我呢啲讨厌光既人。而小店老板系印度人(应该系除非唔系),所以点餐时要用英文,不过老板都识小小广东话架😂。眼见佢地夹埋老板都只有3个人手,而且有时客人较多,所以大家要体谅下呀!不过佢地上菜速度都几快👍🏻👍🏻餐牌选择多,有分猪肉、羊肉、牛肉、鸡肉,各式咖哩,午市学生45$,普通则52-3$(忘记了)。而是日与好友一人要左一个款,包餐汤、主食、冻/热饮。餐汤方面,第一次饮觉得好特别,系甜甜地,入面夹杂左不少既蔬菜碎。但食完个咖哩再饮既话味道更出众,不彷一试留一半饭后饮。饮品方面,朋友要左可乐,而我要冻柠茶🍋。呢杯冻柠茶唔会太甜味道岩岩好,好饮!柠檬已经事先整好系饮品入面( ̀⌄ ́),好方便。主食:1.椰汁咖哩鸡饭🍚因为

主食:
1.椰汁咖哩鸡饭🍚
因为唔系好食羊肉既关系,保守起见就叫左鸡肉。咖哩鸡同饭分开上,一碗入面有3-4块鸡肉,都几大架。汁方面好有椰汁味,食落唔会太辣,但感觉相对地普通。而饭方面就太干喇,唔知系咪特登咁煮既呢。
2.xxx咖哩羊肉饭🍚
朋友仔已经黎左几次,今次话想试新野,就要左羊肉,好唔好食就唔知啦,不过见佢食到见到底
咁,哈哈。小妹试在试啲汁,好浓好有味,几唔错咁。
最后两人埋单90$😁抵食!