2024-08-07 125 浏览
观塘附近食lunch,试左间有啲隐秘既手工刀削面,健康好味!花胶鸡汤面本身系花胶鸡汤汤饭,但可以加$5转刀削面,见佢写日日香港新鲜制造,于是就转左刀削面底!面质感冇令人失望,口感弹牙,就算食得慢都唔会浸到冧哂。鸡肉斩件上,几滑同新鲜,份量斩唔少。大大条花胶,足料!汤底应该系清鸡汤再配左杞子圆肉,感觉健康滋润。鲜虾豚肉小云吞热拌刀削面小云吞同配菜份量几多,云吞鲜味,一啖一粒几方便,面皮又唔厚。拌菜仲有溏心蛋🧡同劲多青瓜丝,捞埋刀削面一齐食几好。酱汁口味拣左椒麻味,唔太辣,食完又唔会觉口渴。饮品叫左冻柠茶同热奶茶,一贯水准👍🏻下次再试佢其他茶饮先。现场餐台都几大张,我估鸡煲应该几滋味,不过减肥中,下次再试。
花胶鸡汤面

鲜虾豚肉小云吞热拌刀削面