2022-06-12 1547 浏览
如果唔系想试下 Viva Pasta 嘅 All Day Breakfast,应该绝对唔会有机会入去铜锣湾中心商场😂。喺呢个又窄又细嘅场度转嚟转去,终于喺个角落头位置揾到呢间主要做外卖嘅小店。如愿叫咗个 All Day Breakfast,有黑松露炒蛋白,热香饼,炸薯饼,牛仔肠,猪柳汉堡扒同沙律菜,份量唔算多,但绝对对得住 $44 呢个价钱。我最钟意炒蛋白,又嫩又滑,仲有几浓嘅黑松露味;薯饼好大块,炸得香脆薯味够,有啲似深受欢迎嘅麦当当薯饼;热香饼细细块,加蜜糖食,甜漏感觉好满足;牛仔肠几 juicy,猪柳汉堡扒正常水准;至于沙律菜呢,如果可以加啲醋或沙律汁就好好多。反而跟餐个热咖啡就认真麻麻,入口颇苦涩,咖啡香味非常少。