2009-07-13 5 浏览
难得星期日放假就梗系唔好哂左任何食既机会,所以下午茶时间就去左Sugar试下。可能间舖真系兜左去利时后面加上唔系糖水peak hour, 入到去都系得一台人坐左系到~我地叫左一个椰皇雪山,饼碎奇缘~好搞笑...系饼碎奇缘旁边加左句Caption - 「小心噎亲」饼碎奇缘其实系一个由唔同朱古力饼, 布甸同埋软雪糕加埋既甜品。夫人觉得唔够麻布茶房滑同香~呢个都系事实~~好似食落去有d实...不过整体都合格,$39蚊呢个价钱尚可接受。反而椰皇雪山就真系有惊喜,够冻,够清甜。有凉粉同红豆既出现配衬住椰皇既刨冰~呢个甜品呢几日热到呕既时候食真系成个人即时凉哂~但系令我有d担心既就系呢类型既甜品舖实在出现得太多太多太多~~点样令自己系呢个市场上生存真系要拭目以待,加油!!

饼碎奇缘
椰皇雪山