2019-12-26 229 浏览
餐厅位置比较隐蔽 揾左好耐先揾到😹 大家D出口转左行阿记得😹😹餐厅既环境好chill 如果冬天嚟一定要拣室外 感觉有情调得多😽 happy hour仲有free flow : 2 hours任饮house beer & wine😼 不过今晚唔系同老公嚟 所以唔饮啦😹阿拉斯加蟹肉伴牛油果芒果杯 望落细细杯 但原来有好多蟹肉😼 每粒都大粒粒 而唔系一丝丝架😼 食落有口感得多 又鲜味😽牛油果🥑无熟透 所以爽口啲 味道唔会好浓 唔怕抢左蟹既鲜美 又同芒果既酸甜协调番😻法式龙虾汤好香 感觉龙虾既量重过忌廉 唔会好腻 反而系一种好浓郁好清嘅味道😽 汤入边嘅龙虾肉都爽口弹牙😸牛冧肉就食过 原来仲有澳洲羊冧肉 系羊肉最鲜嫩嘅部份🙀 一切开就觉得好淋 脂肪比例唔高 食落口唔会太油腻😸 橄榄脆边好得意 无想像中炸得咁干 薯蓉好重忌廉味好幼滑 唔够喉阿😸Floating Island 🌴 飘浮岛 卖相仲好色彩缤纷添😼 原来系将焗蛋白营造到一座山 山头再用咗南瓜蓉做成分子料理🙀 底下系乳酪做个飘浮既效果 乳酪好fresh😽雪芭有 红桑子 荔枝 黑加伦子三个味😸 虽然少左啲 但果香真系好清新 配淡淡既焗蛋白一齐

雪芭有 红桑子 荔枝 黑加伦子三个味😸 虽然少左啲 但果香真系好清新 配淡淡既焗蛋白一齐食好夹😸

2019-12-04