2018-06-17
同屋企人食饭最怕食得唔舒服今次系观塘揾到呢间隐蔽嘅西餐厅,环境舒服又好食,赞!四个人先叫咗个三人set,有最邪恶嘅芝士薯格同芝士焗蕃茄莎莎大啡菇. 芝士薯格无得弹,芝士同薯仔永远都是无械可击的配搭,另外大啡菇带点辣,惹味又开胃!来到Pasta的部分,松露虫草花杂菌米形粉 配63度温泉蛋。就咁睇名本身无乜期望,点知惊喜地好好食。米形粉嘅质感好得意,系意粉感觉的米饭,各样味道都配合得好好,个白汁唔会腻,就是刚刚好。主菜是烧味噌三文鱼和慢煮澳洲草饲和牛牛扒是我最喜欢的Medium (约4~5成熟,如果食唔到咁生记得要先同店员讲)牛味香浓又无筋,正!三文鱼配上酱汁都好惹味!除了set dinner外我地仲另外点了60度慢煮手撕鸡汉堡,中西fusion burger令人好期待!中式手撕鸡配青瓜芝麻酱大啡菇,好清新嘅配搭!最后饱到捧住个肚嘅情况下都清哂个汉堡。最后要介绍返佢嘅柚子乌龙茶,好香好好饮,饮完喉咙好舒服,真系要试试!(不过我挂住饮无影相⋯⋯)
今次系观塘揾到呢间隐蔽嘅西餐厅,环境舒服又好食,赞!
主菜是烧味噌三文鱼和慢煮澳洲草饲和牛
(不过我挂住饮无影相⋯⋯)