2019-08-18 67 浏览
今朝睇完医生,来到九龙湾打算去工厂区取我之前订落的货品,拎完后还有时间,就打算快快脆揾个地方医肚,行下睇到一张海报,以为有粥食,就跟著个海报的地址去,兜兜转转,入左去一幢工厦,入到去仲要有度门出返去,跟著好似去到一个似后巷地方,见到张海报有度门,入到去,原来系一间茶餐厅而已。再睇清海报,原来唔系有粥食,只系佢有粥底火锅,系自己搞错左。不过算啦,既然黎到就去试下啦。呢度地方都几大,仲好多人帮衬,所以呢度都系要搭枱食饭,我就安排左去一个卡位同人搭枱,呢度环境光猛,真系如果唔系地头虫都应该唔知有呢间野。见餐牌有汤饭食,就叫汤饭啦,我叫左个方鱼肉碎汤饭和餐跟一杯饮品,我就叫了一杯柠檬水。柠檬水有三片柠檬,份量都够。方鱼肉碎汤饭都几大碗,但方鱼只系切到一条条,咬落好硬,肉碎都算多,汤底我唔觉得系用方鱼一齐煲,因为汤底冇方鱼鲜味,只系一碗平平凡凡的汤饭,今日病病地,觉得汤饭都算清,病食都唔错,如果平常食就觉得佢唔合格了。其实一碗汤饭加一杯饮品都系咁既价钱,都OK啦!

柠檬水有三片柠檬,份量都够。

其实一碗汤饭加一杯饮品都系咁既价钱,都OK啦!

2019-08-12