早几日系街上由一。位婆婆手上接过一张传单,见价钱吸引,我自己由喜欢食春鸡(自己唔会煮),所以今日午餐时间一支公去试试。地址漆咸道南,但真正要由么地道的大厦入口进去。大厦入口嘅餐厅宣传灯箱够大,餐厅实在太入了。又没有多一块指示/名牌放在入口当眼处,再加上一开始有一间大啲嘅餐厅在前,好易比人截“生客”糊。ANYWAY,第一次食午餐香焗烧春鸡(配饭)。有南瓜汤,味道合格之上。我唔太喜好南瓜汤都会接受可以再饮。重点系个烧春鸡。好味,坚系好好味。即叫即焗等20分钟是正确的。连鸡胸都妈嫩滑。差啲仲以为食紧鸡髀位。配埋个黑椒汁,白饭。够哂满足。虽然我个人唔喜欢加一呢个制度 (直接mark 入产品价,tips 由客人再跟心意比唔好咩?)$86 (连加一) 都系抵食。下次可以试其他几款。👍🏻希望该店做多少少吸引多啲人客,气氛越热闹就越食得开心。

希望该店做多少少吸引多啲人客,气氛越热闹就越食得开心。
2024-05-02
  • 香焗烧春鸡