2020-07-21 2865 浏览
📌 Urban Coffee Roaster~铜锣湾一开始揾呢间cafe都有少少难度🧐算系几隐蔽 错过咗劲多次先见到😂原来藏身喺疑似家私舖内 真系有点不起眼😩因为门面系家私舖 要上一层先系餐厅cafe嘅木系装修有简洁嘅风格座位都算几多 有日系无印嘅感觉💮但系可能本身期望太高 个人认为嘢食质素几普通 未至于去到必食🤔不过系良心小店 值得大家支持💛1️⃣ 法式焦糖班戟 𝗖𝗿𝗲̀𝗺𝗲 𝗕𝗿𝘂̂𝗹𝗲́𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟭𝟬𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)呢个算系佢哋嘅招牌甜品🥞有三层厚的班戟 上面淋满咗吉士酱汁😍酱汁偏向葡挞嘅味道 上面嘅焦糖不算太脆质感好厚实偏硬 冇我想像中咁松软😕下面果两层都好干身 蛋香也不是很浓烈 食到最后都觉得有啲腻😅较适合两至三人分享‼️2️⃣ 日式烧牛腹肉饭配温泉蛋 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗛𝗮𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗗𝗼𝗻𝗯𝘂𝗿𝗶 𝘄/ 𝗢𝗻𝘀𝗲𝗻 𝗘𝗴𝗴 $𝟭𝟰𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)卖相都几吸引 而且有好多牛肉😋配埋温泉蛋嘅蛋汁都唔会觉得太dry牛肉烧到有微微炭香 好香口🤤不过牛腹肉肉质偏鞋身 牛味不算太突出🐮之前食过sensory zer
📌 Urban Coffee Roaster~铜锣湾

配埋温泉蛋嘅蛋汁都唔会觉得太dry
牛肉烧到有微微炭香 好香口🤤
不过牛腹肉肉质偏鞋身 牛味不算太突出🐮
之前食过sensory zero嘅和牛肩肉温泉蛋饭仲好食🤣

3️⃣𝗥𝗶𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗵𝗶𝗻𝗲 $𝟰𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
呢款系超级清新嘅饮品🍹
夏日炎炎饮佢就最啱😙
有热情果菠萝汁🍍柠檬汁🍋同tonic整成
酸酸甜甜好解渴
甜度亦刚刚好!

4️⃣ 𝟳𝟬% 𝗣𝗲𝗿𝘂 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $𝟰𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)
呢度有得拣70%或者85%嘅朱古力🍫

环境服务🥂: 7/10
推荐指数👍🏻: 7/10
🍴: Urban Coffee Roaster
📍: 铜锣湾加宁街8号名店坊1楼B号舖
🔍: 11:00-21:30(Mon-Sun)
📍: 尖沙咀碧仙桃路7号美丽都大厦地下44号舖

☞︎ 同地区餐厅 #hkhungryfoodie铜锣湾