2022-10-26 985 浏览
之前经过朗屏附近留意到条巷中间开左间有猫头鹰logo 既cafe,今日夜晚见唔洗排队就试下啦。Menu 有好多选择,我同屋企人就叫左两个招牌set dinner 试下。头盘 - 青柠蟹肉他他配杂菜沙律及餐汤餐汤系薯仔汤,汤入面有薯仔蓉,口感及味道都一流。沙律菜好新鲜,蟹肉配蕃茄开胃,底下有麦芽糖,摆盘好靓,岩晒打卡。主菜-牛油虎虾车厘茄扁意粉虎虾大大只,够新鲜所以咬落好弹牙。意粉既牛油味十分浓厚,牛油味比番茄味重好多,但系喺牛油味之中又会食到淡淡既蕃茄味。小食-脆炸洋葱圈岩岩炸起,好脆既洋葱圈,比较特别既系佢配左好多沙律菜,令到洋葱圈冇咁热气,减少左食热食野既罪恶感。主菜-纽西兰肉眼扒配意式杂菜及椰菜苗厚切嘅肉眼扒性价比高,食落滑嫩充满肉味,餐厅配左洋葱汁、芥末同盐,客人可以跟据自己口味加盐及落汁。我自己就好满意落左洋葱汁既扒,口感juicy又香口。太好食所以咁大块扒我地都一旧不剩咁清晒。甜品-Tiramisu & Cheese Cake 甜品绝对帮呢度加晒分,首先甜品既摆盘已经好靓,然后食落又好味,本身我地好怕蛋糕会太甜,但佢既Tiramisu & Cheese Cake系一d都唔甜

头盘 - 青柠蟹肉他他配杂菜沙律及餐汤

主菜-牛油虎虾车厘茄扁意粉

小食-脆炸洋葱圈

主菜-纽西兰肉眼扒配意式杂菜及椰菜苗

甜品-Tiramisu & Cheese Cake
甜品绝对帮呢度加晒分,首先甜品既摆盘已经好靓,然后食落又好味,本身我地好怕蛋糕会太甜,但佢既Tiramisu & Cheese Cake系一d都唔甜,而Cheese Cake 上面既cream系充满奶香味,令到件cheese cake 更加好食。

今晚既晚餐令我对呢间餐厅留低好好既印象,下次会简lunch黎试埋佢既All day breakfast。
2022-10-25