2021-07-19
前几日去左铜锣湾的season plus食dinner,第一次去依间分店,吾知味道会吾会吾同呢?南非生蚝no.1 $29 、法国吉拉多生蚝 $39: 两款生蚝同样带重海水咸味,食落充满蚝香味。蚝好滑而不太腥。酥炸鳕鱼柳 $68: 这个鱼柳不太讨好我,因为炸得较油腻,外面太脆而入面太林,所以好易一夹就散。吾太食得出鳕鱼柳既味道、口感。酥炸鸡软骨 $68: 鸡软骨炸得非常之脆身,好似食紧鸡粒一样甘。味道带咸味,不算太油腻呢!牛油果忌廉汁三文鱼意粉 $128: 由于加入左牛油果、忌廉,令整个口感会有极之creamy既感觉。意粉吾算太硬,连埋汁一同食用,好滑口!三文鱼吾干的。美国特级安格斯西冷 $198: 西冷牛扒煎得吾干身,切开仲渗出吾少肉汁。肉质口感实肉,不太硬口而易于咀嚼啊!另外,仲有薯角作伴菜令整碟菜式吾会太单调。冻蜂蜜柚子蜜 $28: 味道较淡,不太甜。
冻蜂蜜柚子蜜 $28: 味道较淡,不太甜。