收左工,同男朋友去尖沙咀的《MiLuna Cafe & Ale House》食晚餐。《MiLuna Cafe & Ale House》今年5月先開的,裝修以復古風為主超靚,打卡一流。Cafe空間寬敞,但座位不多,所以坐得好舒服。不過我建議大家黎之前book左位先👍我哋要左三道菜,法式脆皮乳豬🐖配蜜糖芥末汁,伏特加火焰帶子🐚 和 美國封門牛柳🥩配忌廉椰菜花飯。法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁$348呢份乳豬份量都幾多,乳豬燒到金黃,外皮香脆,肉質柔軟,乳豬充滿肉汁但唔會太油,亦唔會太乾,非常好味。沾上甜甜的蜜糖芥末汁,味道更豐富!伏特加火焰帶子$118呢碟太子上枱果陣仲有🔥火焰架😎,非常吸睛。柔軟爽口的太子燒到焦香,浸係混有伏特加酒的湯汁入面,口味非常獨特!美國封門牛柳配忌廉椰菜花飯$188呢道菜成幅藝術🎨畫咁,超有美感。封門牛柳煎至7成熟左右,非常非常好味😋!椰菜花飯配上忌廉,清爽又濃郁,好有口感!

法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁$348
伏特加火焰帶子$118