2019-01-23
以前系大角咀返工,已经觉得呢头好多好味既餐厅。事隔左几年之后今日再重游旧地,以前喜欢食既餐厅已经唔系净返好多系到,但系又开左好多新既餐厅!今晚就谂住试下呢间西餐厅!我同朋友大概6点几去到,餐厅当时并唔系太多人,7点半左右已经full哂!餐厅灯光光猛,以4人枱为主,如有两个人入黎食饭就会分开做两张二人枱。同朋友睇过餐牌后,发现都有几多野想食,最后决定点两个小食、一个pizza同埋一个意粉!饱到傻,因为冇谂过每碟份量都几多!餐厅仲做紧饮品买一送一的优惠呢!餐汤及面包,我们点餐的时候冇为意,应该叫主食就会有餐汤及面包附送。餐汤为杂菜汤。唔算好酸,汤入面有好多菜!面包很软熟,有淡淡的香草味!黄金炒薯条($68),呢个薯条每条都有咸蛋黄痴住,薯条炸得刚刚好,软硬刚刚好!薯条是粗身的,所以口感很好,而且份量好多。我同朋友就算食到最后好饱都继续无停口咁食!温泉蛋牛油果烟三文鱼他他($98),卖相几靓,面层有流心的温泉蛋,第二层位牛油果片,最底层就系烟三文鱼他他。平时食开的他他通常都系三文鱼刺身或吞拿鱼刺身,而这里用上了烟三文鱼,烟三文鱼有少少咸,但配上牛油果及温泉蛋一齐食味道便刚刚好!挪威烟三文鱼蘑
同朋友睇过餐牌后,发现都有几多野想食,最后决定点两个小食、一个pizza同埋一个意粉!饱到傻,因为冇谂过每碟份量都几多!餐厅仲做紧饮品买一送一的优惠呢! 餐汤及面包,我们点餐的时候冇为意,应该叫主食就会有餐汤及面包附送。餐汤为杂菜汤。唔算好酸,汤入面有好多菜!面包很软熟,有淡淡的香草味!
挪威烟三文鱼蘑菇宽条面($108),睇落以为唔系好大碟,但其实都几多!烟三文鱼同蘑菇切成碎,宽条面挂满忌廉汁,一起食口感很丰富,而且这个忌廉汁唔算好漏!
荔枝冰红茶($28),有淡淡的荔枝味,唔算好甜!
天然玫瑰花冰红茶($28),茶面有玫瑰花瓣,饮落去有淡淡的玫瑰花味,唔会话好浓亦唔会好甜!
总括黎讲,餐厅虽然唔系系旺区,但系都好多住附近的人食。服务员有礼,食物价钱又唔算好贵,食物份量大。下次如果再黎的话我唔会再叫咁多野啦,食唔哂唔系太好!