餐厅: 何車車仔麵 (大南街)
资讯:

2023-11-09 341 浏览
好耐无食车仔面,今日去左何车试下。铺头门面唔系好大,入面座位唔多,如果一个人或两个人黎都需要搭一搭台。餐厅无乜装修,但贴满好多食客评语同鼓励说话,都几特别。 虽然铺头细细,但餐厅采用QR code落单。餐厅有面有饭食,我目标系车仔面,当然叫返碗车仔面。车仔面系先拣面底,再拣𩠌。为左我呢啲有选择困难嘅人,佢地仲有老何十𩠌同细何五𩠌,等我地唔驶左谂右谂。另外每碗面都可以加葱,芫茜,干蒜同生蒜。酱汁就有辣汁,咖哩同麻辣俾大家拣。 细何五𩠌油面 ($46) 细何五𩠌包左猪皮,猪红,糖心萝卜,卤水鸡翼皇,陈皮鱼蛋(辣)。糖心萝卜真系好正,无渣之余,食落仲有清甜嘅味道。猪红同样出色,唔知系唔系食左糖心萝卜,唔知点解猪红食落都系甜甜地。卤水鸡翼皇就十分入味。最估唔到系陈皮鱼蛋,竟然真系有陈皮味! 豆浆 ($12) 豆浆好新鲜,唔会好甜,好岩现代人口味。 恋括黎讲成个面都好好,下次会回头试埋佢其他𩠌。

细何五𩠌油面 ($46)
细何五𩠌

豆浆 ($12)
豆浆好新鲜,唔会好甜,好岩现代人口味。

恋括黎讲成个面都好好,下次会回头试埋佢其他𩠌。
2023-11-09
细何五𩠌