2021-10-05
本身系朝住呢间个焗芝士流心蛋大啡菇而远赴西营盘,点知太好卖sold out!不过好彩其他嘢食都唔差,可以弥补返失落嘅心情!首先嗌咗份medium嘅和牛西冷,慢煮嘅牛肉唔会过熟,同时肉质保持鲜嫩,外表再轻轻煎下加上盐同胡椒调味已经好好味。而鸡翼真系超级香脆好出色,上面淋有咸蛋黄酱 ,微微辣感好快就清哂一盘!而焗菠菜苗好有惊喜,菠菜爽口唔会太淋,无论系虾啦、芝士定忌廉都比好多,个人非常想拎啲汁去煮意粉!食完咁多嘢就算饱都要食返个甜品,佢个Tiramisu 好香滑,满满都系香浓咖啡粉,加埋baileys好夹,酒精嘅味道可以将蛋糕嘅甜腻中和,非常唔错!虽然呢间个位置比较偏远好多人都会忽略,但佢啲嘢食都实在不错,个人觉得有去开西上环都可以一战!适独指数:🌚🌚🌚🌚🌚好味指数:🌝🌝🌝🌝🌚抵食指数:🌝🌝🌝🌝🌚.
适独指数:🌚🌚🌚🌚🌚
好味指数:🌝🌝🌝🌝🌚