过完鱼街买左一堆心水鱼🐠❤️就约左朋友嚟太子陪我食「生日饭🎉」呢一间专食串烧嘅居酒屋🏮系最近新开系酒吧街个边~🤍门口全白色设计,喺酒吧街当中非常突出显眼~而入内亦都非常钟意佢哋坐位嘅设计,私隐度极高👍🏻👍🏻「🍣油甘鱼腩三文鱼腩刺身」&「🦀足料软壳蟹沙律」佢地嘅鱼生刺身劲新鲜😋2个鱼腩啖啖肉肥得嚟又唔会太漏~至于软壳蟹沙律🥗蟹量好多炸得又够脆,配埋蟹籽同沙律菜,作为前菜够晒醒胃~「🔥盐釜原只鲍鱼」店员⭐️5星星推介俾我哋!果然系超有惊喜又好食🤤🤤一上枱会淋上火焰酒等包住喺盐入面嘅食材味道挥发出嚟会更好更香~而一打开果然不负众望,系昆布包住原只鲍鱼,昆布嘅味道香溢四射,令人闻到都口水直流🤤鲍鱼味道更加唔洗讲,索晒昆布味非常入味,软淋得嚟又不乏弹牙,就系劲好食呀!👍🏻👍🏻「🐣樱花虾半熟蛋爆弹」/「🐷豚肉串烧set」/「🐔鸡肉串烧set」/「🐮厚切烧牛舌」/「🧀️烧芝士年糕」作为居酒屋点可以冇串烧,花多眼乱唔知点拣嘅话就可以拣串烧set, 全部都烧得劲香~豚肉set入面最特别就系「烟肉荔枝卷」&「香茜猪肉卷」,前者又咸又甜出奇地夹,后者系芫荽控必点!鸡肉set的话如果有小朋友嘅话佢哋会食得好开心❤️无

过完鱼街买左一堆心水鱼🐠❤️
就约左朋友嚟太子陪我食「生日饭🎉」
呢一间专食串烧嘅居酒屋🏮系最近新开系酒吧街个边~
🤍门口全白色设计,喺酒吧街当中非常突出显眼~
而入内亦都非常钟意佢哋坐位嘅设计,私隐度极高
👍🏻👍🏻

「🍣油甘鱼腩三文鱼腩刺身」&「🦀足料软壳蟹沙律」
佢地嘅鱼生刺身劲新鲜😋2个鱼腩啖啖肉肥得嚟又唔会太漏~

「🔥盐釜原只鲍鱼」
店员⭐️5星星推介俾我哋!
果然系超有惊喜又好食🤤🤤

鸡肉set的话如果有小朋友嘅话佢哋会食得好开心❤️
无论鸡肉或者免治鸡肉棒都配上甜甜嘅酱汁,绝对系小朋友最爱~
佢地个厚切烧牛舌都唔错,因为厚烧好容易会烧到好韧,但佢地烧得刚好,好有咬口又唔会太咸~
至于芝士年糕同爆弹,2个又系我口袋中必点之选!⭐️
芝士年糕烟烟韧韧,入边爆出满满嘅芝士,大满足😋
至于爆弹,系虾胶包住咗流心蛋再去炸,味道层次都好丰富,再加上樱花虾嘅咸香,食一客真系唔系好够喉🤪
  • 盐釜原只鲍鱼
  • 芝士年糕