2020-06-12 1829 浏览
呢间我经常黎,适合朋友聚会坐低慢慢倾。由于间铺响斜路既位置,算比较偏僻,又唔起眼,由地铁站去都要行一段路先到,所以一直人流唔多,几个人坐卡位都好舒服。近期装修左少少,有好明亮既感觉。比较起铜锣湾既分店,呢间似舒适小店。重点推介Green Waffle既薯粒获仔,无论边款都咁好食,入面既蛋浆、芝士同薯香混埋一齐既味道超夹,基本上所有朋友食过都钟意食。个人最喜爱牛肉粒既获仔,加埋牛肉味系再提升获仔既味道。由于朋友唔食牛既关系,今次叫左野菜获仔,味道都好足,青椒既味道都好出,钟意青椒既都可以试下。想健康d所以叫左Avocado Coconut,但牛油果同椰子味道都唔出,可能佢加左几款材料,反而饮唔出佢既味道,奇怪地觉得似少少香蕉味(?)。由于呢度既食物多cream同cheese,所以建议叫d清d既饮品,Avocado Coconut就太饱,会饮唔哂浪费左。冻蓝藻植物奶咖啡应该系佢新出既饮品,拎出黎既时候都赞叹好靓,植物奶可以拣杏仁奶或者荳奶。朋友拣左杏仁奶,整杯味道就普通,似一般咖啡,植物奶既奶香始终比牛奶差少少。香脆鸡翼系最为推荐,每3只可以拣一种酱汁。今次拣左水牛汁同蜜糖蒜香汁,水牛汁系

香草杂菜薯粒获仔

Pandan  Refresh
冻蓝藻植物奶咖嘛
Avocado  Coconut
香脆鸡翼(水牛及香蒜蜜糖汁)
香脆鸡翼系最为推荐,每3只可以拣一种酱汁。今次拣左水牛汁同蜜糖蒜香汁,水牛汁系最惹味,个人十分推荐。鸡翼好爽脆,记得要趁热食。
软壳蟹紫苏忌廉意大利饭
软壳蟹紫苏忌廉意大利饭都唔错,味道刚刚好。有忌廉既关系,建议都系几个人share会好d。
焦糖青苹果窝夫
呢度既或窝夫都几好。佢既窝夫系脆脆地既,食饱饭再食甜品都唔会嫌多。佢唔似有d窝夫软得黎冇味,或者有粉味。Green Waffle既窝夫空口食都okay,加d雪糕已经好好味,今次呢款既焦糖都正,朋友追住食。

不过其实我见既系蜜糖杏仁葡萄干窝夫,职员比错我,我又食左先发觉。见焦糖都好食,价钱亦一样所以就由得佢。同埋本身用open rice订座,亦同职员三番确认,最后就见到显示缺席。响呢方面感觉比以前差少少。

2020-06-11
香草杂菜薯粒获仔
香脆鸡翼(水牛及香蒜蜜糖汁)
软壳蟹紫苏忌廉意大利饭
焦糖青苹果窝夫