等男朋友等到颈都长埋,终于见到面,去超市买嘢前食返个拉面先,但去到已经排晒长龙,我地系第九张台,以为起码等半个钟啦,点知佢又竟然十五分钟入得。店舖细细,但咁多人排队食,紧系要试下佢有咩可取之处啦。原来佢啲拉面唔贵,50蚊左右可以有交易,而且有三种食法任君选择,分别系沾面,汤面同油面(姐系捞面)。我就嗌左佢个最基本嘅汤拉面嚟试下先,佢个汤唔算十分油,睇落好浓,饮落都好够味。佢个烧叉烧系甜甜地嘅,都好软腍,最抵赞系佢啲拉面,好似做左负离子咁直,我第一次食呢种拉面,好弹牙同滑好多。另外佢个腌笋系辣辣地嘅,令到啲笋味冇咁浓,岩我食。男朋友就嗌左个叉烧沾面,佢个汤比起其他店嚟讲比较淡同稀,可能呢啲系佢嘅特色。另外加左个味蛋,佢个蛋黄够流心但唔够甜,淡味左小小,可能系因为个汤再浓,有对比。但佢个煎饺子虽然卖相一般,但系就只只面实的的,胀卜卜好足料。而且剪到个底好香脆。两个人食到饱饱都系90蚊位,唔错。

两个人食到饱饱都系90蚊位,唔错。
2019-09-18