2018-07-20
旺角好多食肆,但要你拣一间去食又真系未必即刻谂到,好彩啱啱同cousins 4个人去食饭,有人一早做咗research㨂咗餐厅。我同阿妹比较早到呢间日式串烧餐厅,系呢个位置已经预咗系自家小店式经营,入到去放眼望都只系有数张枱。小店只有2个女仔处理店面,但足够有余,等了不久,人齐了,因为只系为轻松倾吓偈relax吓,所以我哋只系简单order 咗个女仔介绍佢地新入ge菠萝啤(又真系有几fresh ge 菠萝味)同几款野食:鸡软骨(后)与平时居酒屋果种风味不同,佢系走避风塘style,香口佐酒一流;鸡泡鱼干质素与在其他居酒屋或日式料理食物店相若串烧牛舌丶鸡肾焼得唔错,干身香囗但仍留质感之后来的是明太子芝士蛋卷,卖相四正加上烙印,小店也可非常注意细节,吃落更是嫩滑,明太子味道不咸,但如果芝士味再浓一点就更perfect始终系晚饭,所以要order一样主食,呢款原条馒鱼定食(有螺肉小食同汤)认真唔小野,鳗鱼系毫不吝啬的大,饭更豪爽,绝对比一般屋企一大碗饭还要多!佢系好多人的推荐也是不无道理,无可否认抵食夹大件,而且酱汁调校得刚好,微甜不腻,份量大得我们四表姊妹都KO不了!估唔到旺角繁闹小街有这
串烧牛舌丶鸡肾焼得唔错,干身香囗但仍留质感
估唔到旺角繁闹小街有这样低调但用心抵食ge小店,想著想著,下星期有其他知己饭聚,这也可是其中一个选择!