2024-10-24
🐯隐藏湾仔闹市中平靓正美食🐭 ⭐️按「更多」睇详细食评😋月尾喇,又系时候食平啲! #懒惰二人组 去开会展就揾揾湾仔有咩好食,今次我地就去左湾仔市政大楼嘅熟食中心既「兴利咖啡奶茶」觅食。《陈皮冬瓜鸭腿汤饭》 $46🐭每次见到鸭腿汤饭都会忍唔住点黎食!呢个汤饭嘅汤好好饮!唔好睇佢颜色清清地咁,饮啰味道香浓!冬瓜同冬菇都煲到你好腍同入味。汤饭会跟一大碟白饭,不过白饭就硬左少少啦!汤饭黎会将白饭「车」落个汤度,浸浸下都会变得软身啲既😛《菠萝鸡粒炒饭》 $43好似泰式菠萝炒饭咁!炒得又几香口㖞!最正系个饭面会有啲肉松,令到炒饭甜甜。肉松又提供另一个口感!另外都点左杯柠乐同冻奶茶,奶茶嘅茶味好浓!🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟整体 ❤️食物大大份,价钱又平!而且味道真系唔错㗎!💚餐厅位于熟食中心,有冷气,所以夏天嚟到唔怕热㖞!因为餐厅位于熟食中心,所以唔好期望环境系超级整洁果类啊!💛服务方面,快靓正!Rating: 懒惰鼠 😻😻😻😻懒惰虎 🤩🤩🤩🤩📍兴利咖啡奶茶湾仔轩尼诗道225号骆克道市政大楼2楼熟食中心💰人均消费:$50⏰营业时间:06:30-16:30 #懒惰在香港 #lazifooday
《陈皮冬瓜鸭腿汤饭》 $46
🐭每次见到鸭腿汤饭都会忍唔住点黎食!
呢个汤饭嘅汤好好饮!唔好睇佢颜色清清地咁,饮啰味道香浓!
冬瓜同冬菇都煲到你好腍同入味。
《菠萝鸡粒炒饭》 $43
好似泰式菠萝炒饭咁!炒得又几香口㖞!
另外都点左杯柠乐同冻奶茶,奶茶嘅茶味好浓!
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
整体
❤️食物大大份,价钱又平!而且味道真系唔错㗎!
💛服务方面,快靓正!
Rating:
懒惰鼠 😻😻😻😻
懒惰虎 🤩🤩🤩🤩
📍兴利咖啡奶茶
湾仔轩尼诗道225号骆克道市政大楼2楼熟食中心
💰人均消费:$50⏰营业时间:06:30-16:30
#懒惰在香港 #lazifooday #香港美食 #湾仔平价美食 #湾仔餐厅 #湾仔美食 #hkfoodie #hkfood #Wanchaifood #hongkongrestaurant #hongkongtravel #wanchairestaurant #hongkongfoodie #香港好去处 #香港打卡 #打卡餐厅 #留港消费