会揾到呢间台湾菜系因为想食台湾菜,呢一年感觉上都不能去台湾旅行,于是睇得多台湾影片的我,就好想食台湾菜,甘岩呢间吾算远,就想试试看,呢间我第一次黎既,相对黎讲要揾揾路,但是都易揾既,就是要穿过停车场揾电梯试去3楼。呢间餐厅设计都很好,有满满既台湾特色地点既壁画,画得都好好看~增加整个室内设计既台湾感觉 但是相对黎讲灯光比较暗一点,可能是特色,但是我们睇餐牌睇得有点辛苦,要调角度先比较光亮。讲返野食,我们叫左个和牛薯饼沙茶面同古早味虾条卤肉饭两个主食,和牛薯饼食落就似系牛肉可乐饼,好食是好食,和牛既感觉没食出来,但是面既味道系吾错既,食落都好有台湾风味,有少少肉碎系面,涝埋一齐系几好食既。古早味虾条卤肉饭份量都几多,有菜伴碟,有卤肉,仲有3条虾条,半只卤蛋,味道很有台湾味道,好像去左台湾一样!卤蛋都好入味,虾条热辣辣既时候食又脆口又好味。另外我们仲叫左一个台湾卤水拼盘,相对黎讲呢个份量比较少,基本每样野食都系一块起,二块止,蛋就一只切开了4块,呢个小食相对是性价比比较低一点,但是味道还可以。我们仲叫左一杯好得意既野饮,阿华田豆浆,我们都系睇到食评到好多人都叫呢杯野饮,所以想试试看,上左台

我们仲叫左一杯好得意既野饮,阿华田豆浆,我们都系睇到食评到好多人都叫呢杯野饮,所以想试试看,上左台之后店员会叫你饮一大啖。系真嫁。。因为你吾饮大啖d就放条阿华田雪条入去,会泻出黎,就好像我们甘样,杯豆浆入面有放埋坯芽,我觉得一开始饮既豆浆甜味刚刚好,再加埋条阿华田雪条就会相对甜d但可以接受,吾知迟下会吾会出豆浆无糖,甘样加阿华田雪条落去都吾会话好甜,符合返现代人既口味。

我们最后仲叫左个芋泥奶冻吐司,睇图果阵见到系黑色既面包,上到台又真系黑色的,我估系竹炭面包,芋泥份量好足,佢切开左两半上,我自己切开佢时切的不太好看,会切到饀包分离
入面既奶冻一食落口我以为系椰汁冻,食落有椰汁味,芋泥食得出系人手压,仲有一粒粒既颗粒感,食落香滑,吐司因为加热过,有点脆脆,也相对比较烟韧,有口感。

总结黎讲,我会再想黎多次,再试下未食过既其他野食,补偿今年啥都去不了了的愿望。
芋泥奶冻吐司
台湾卤水拼盘