2017-01-23
话咁快又要开sem,所谓好既开始系成功既一半,紧系食个靓靓开sem饭,填饱个肚、充足电去迎接黎紧个sem啦!今次系冲住铜锣湾小桃咖啡室既丰盛龙虾All Day Breakfast!环境小桃咖啡馆隐身于繁华既铜锣湾,系时代广场隔离,但系完全唔显眼,少d眼力都察觉唔到,正因为咁,系一个好适合秘密约会既地方xD呢间cafe唔算大,最多容纳到廿个人左右,但十五六个人已经够包场,成个场分左三个部份:私人房、露台同大厅。私人房约有十个位,露台位系一排面向时代广场,适合自己一个人黎望住条街人来人往发呆打趸。露台上摆左d胡桃夹子,仲有望远镜比人望下山望下海😂,旁边仲有个全裸既David 像比人影相。今次我早上去气氛应该唔够夜晚开埋吊灯咁有气氛。娱乐呢间cafe都有好多board game,考脑筋既、有考反应既,客流少果阵店员仲会教你玩~摆左成台game呢个会震既层层叠我同fd玩到好high😆随左board game,呢度仲有得玩will、唱k同睇波,迟下同成队波友落黎食野睇波都唔错👍🏼食物呢度有好多选择,一开始我同fd都睇左好耐再决定,佢呢度仲有个牛仔骨好出名,但我都系想食龙虾all day brea
呢间cafe唔算大,最多容纳到廿个人左右,但十五六个人已经够包场,成个场分左三个部份:私人房、露台同大厅。私人房约有十个位,露台位系一排面向时代广场,适合自己一个人黎望住条街人来人往发呆打趸。露台上摆左d胡桃夹子,仲有望远镜比人望下山望下海😂,旁边仲有个全裸既David 像比人影相。今次我早上去气氛应该唔够夜晚开埋吊灯咁有气氛。 娱乐
呢间cafe都有好多board game,考脑筋既、有考反应既,客流少果阵店员仲会教你玩~ 摆左成台game 呢个会震既层层叠我同fd玩到好high😆
食物 呢度有好多选择,一开始我同fd都睇左好耐再决定,佢呢度仲有个牛仔骨好出名,但我都系想食龙虾all day breakfast 多d,牛仔骨就留待下次啦~
我同朋友一人叫左一份All day breakfast,Set A系极之夸张既波士顿龙虾大餐、Set B就系平民化一d既早餐,只系比set A少左只龙虾同埋个包换左做多士,但仍然系非常丰盛。 波士顿龙虾
虾肉结实、口感厚实弹牙,有鲜味但系我口味偏重所以对我黎讲比较清淡。
牛仔肠
外皮弹牙、爽脆,有肉汁,味道普通,无过人之处
烟肉
脆、咸度适中
炒杂菌奄列
杂菌足料,蛋够滑,但可能因为我食龙虾先,所以食蛋果阵已经凉左~
焗豆、粟米、火腿芝士麦包
普普通通、唔突出
饮品 呢度除左一般既特饮以外,仲有酒饮,适合钟意饮cocktail既朋友收工过黎吹水 唔饮酒既朋友都有好多特饮同mocktail选择,另有一张系各式花茶既drink list无放上黎。 我地叫左蝴蝶夫人(冷)同薰衣草茶(热) 蝴蝶夫人:味道几清新、个人觉得太甜 薰衣草茶:个杯非常有特色,有英式风格,薰衣草味非常之香,成壶茶泡左两三次都仲有味
呢度个店员非常热心教我地玩游戏,仲帮我地影相,非常nice