一开始系比佢出面纯白色既look吸引到,本身以为应该似系一间cafe,但系原来系食泰国菜㗎wor😯Ann Mamma Thai 个名几特别😂出面见佢既午市套餐都几啱食,就入去食lu。一入到去觉得佢既防疫措施做得几足。首先餐具全部系比一人一set即弃既你,仲有台面有几个细细个既透明胶袋比你入口罩😷  觉得呢间泰菜几好食,而且啲嘢食份量都几大份👍由点餐到有嘢食都几快手,但系出到黎既嘢食质素一啲都唔马虎,样样野都几好味。   1⃣️泰式烧猪颈肉饭($78)猪颈肉同饭既份量都极多,食极都好似仲有咁😂猪颈肉烧到个边微焦,有少少脆,唔会烧到干柴,食得出少少炭香,好惹味🔥再点埋佢附上既酸酸辣辣既酱汁黎食,好好味。  另外佢仲比左两片青瓜,青瓜好新鲜好爽口🥒  同埋佢啲饭真系好多好多,多到我觉得可以两个人食都够饱。  2⃣️泰式无骨卤水猪手饭($88) 猪手同饭既份量都系好多。呢度既卤汁就冇乜特别。不过啲猪手全部冇骨食落好方便🤗啱晒我呢啲懒人。同埋佢猪手既肉都算肥瘦适中,唔会有成旧肥膏系度。  3⃣️菠萝炒饭($88) 呢个我都好钟意食啊😍有肉松有虾有粟米有豆有菠萝。炒得好有镬气!炒饭唔会太干太油,而且佢啲菠萝食

1⃣️泰式烧猪颈肉饭($78)
泰式烧猪颈肉饭

2⃣️泰式无骨卤水猪手饭($88)

泰式无骨卤水猪手饭

3⃣️菠萝炒饭($88)

菠萝炒饭
呢个我都好钟意食啊😍有肉松有虾有粟米有豆有菠萝。炒得好有镬气!炒饭唔会太干太油,而且佢啲菠萝食落好新鲜好鲜甜,虽然我本身唔系好钟意食菠萝,但系呢个菠萝系真系食得出几新鲜既感觉😸  另外令我好惊喜既系,佢比既虾既份量都极几多🦐而且只只都好大只好厚肉。

4⃣️虾饼(跟餐+$28)
块虾饼我一夹上手已经吓亲😳佢比起平时出去其他泰国餐厅到食既虾饼重。同埋佢好厚好大件。食落层皮好脆入面啲虾胶打得好弹牙😚

5⃣️串烧(跟餐+$28)
拣左一串猪一串鸡。啲肉烧得唔会干,肉味够,而且每块肉都系有咁上下厚度既。特别点埋佢既沙爹酱更加好食,佢既沙爹酱偏结身,沙爹味好浓,同串烧一齐食加晒分💯

6⃣️碟豆花蜂蜜茶(跟餐)
佢既午市套餐系包一本28蚊既野饮。我见有呢个碟豆花🦋蜂蜜茶饮几特别咁,就试下。 饮落系有阵淡淡地既碟豆花味既但系蜂蜜味🍯就冇乜,唔甜,我就觉得唔系特别好饮。

7⃣️泰国奶茶(跟餐)
呢个就好饮好多,系正常泰国奶茶既味,茶味几香,另外好既位系但系好既系佢唔会太甜。
泰式烧猪颈肉饭
菠萝炒饭