2024-08-09
观塘裕民坊重建之后变成一个好靓既商场,仲有得凉住冷气等巴士,而喺度插旗嘅春芳号,自然系我哋买手摇饮品消暑嘅首选啦!我哋分别叫咗四款饮品加一款小食,未试味道,已经被包装惊艳了!几个闺蜜一人一杯,好睇又好饮,影相一流呀~!杯嘅包装非常有心思!有旧观塘嘅景物,色彩缤纷🌈四杯都唔同颜色,劲靓![珍珠奶茶]作为手摇饮品店必备item,珍珠奶茶控嘅朋友都话奶茶浓郁香甜,珍珠弹牙,好饮!最好笑系朋友饮完一杯都唔够喉,话希望春芳号出一桶奶茶[紫薯珍珠鲜奶绿]另一位朋友都系叫咗有珍珠嘅饮品,珍珠坚韧好𡁻,紫薯味出乎意料咁香浓!奶绿口感丝滑!不过如果唔太好甜既朋友仔,建议拣少糖~[苹果金凤椰果青]炎炎夏日当然要支持吓热带水果啦!我叫嘅呢杯饮品就似足热带杂果甜品~椰果份量好足,每啖都食到果肉,甜到入心呀![苹果芦荟青]另一位都系拣咗比较夏日感觉嘅饮品,苹果同芦荟都系好滋润嘅食材,果然好!清!爽!!!苹果既清甜同芦荟果肉夹到啪啪声!今年个夏天咁热,大啖大啖咁饮呢个真系冰爽畅快透心凉![红豆芝士肉松吐司]春芳号仲有几款吐司可供选择,如果买饮品加购仲可以平几蚊!吐司塞满晒馅料,仲要系新鲜热压,可以一次过买到食物同
[珍珠奶茶]
[紫薯珍珠鲜奶绿]
[苹果金凤椰果青]
[苹果芦荟青]
[红豆芝士肉松吐司]
春芳号仲有几款吐司可供选择,如果买饮品加购仲可以平几蚊!吐司塞满晒馅料,仲要系新鲜热压,可以一次过买到食物同饮品,够晒方便快捷!
呢款系比较少见红豆肉松仲要加埋芝士,咁特别梗系要试试啦!边边烤得好香脆,吐司依然松软,至于馅料就非常地咁充足!三样馅料加起来系好夹!诚意推荐!
值得一提系型格店员姐姐手脚好快,三两下手势就做好我哋order,仲帮我哋入好晒袋方便拎返屋企~唔驶点等就可以解到渴,加分!