我地一家人都好钟意打麻将,今次揾左间有得玩有得食的麻将馆。一步入这里,就可以见到桌球台,都几多野玩。呢度地点方便、干净、野食都几有惊喜。菜品多而质素佳,家人都大赞抵食美味。下次会再来啊!◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️🌸茶首先一赞,为了方便大家打麻将,茶是每人一杯,可自行选择茶品,够方便以及有弹性,我选择了普洱以及铁观音。虽是茶包茶,但质素不俗。🌸酸菜鱼一上台真系多到吓亲我!大盘到好似我两个头加埋咁大!酸菜鱼片超级多,而且片片大片,真系份量级,未见过咁大片既酸菜鱼片!肉质鲜嫩,不容易散,而且酸菜、芽菜够多。虽然辣椒好似好多,但是辣度、酸度都啱啱好,不会太重口但系味道够突出,不错喔。🌸豆腐海王羹点了好多小菜,不如要个海王羹!相当出色。份量够多不在话下,料好足,几乎每一啖都可以食到豆腐粒粒。豆腐粒粒味道好浓郁!应该是选用了优质豆腐,才会每一口都充斥豆腐的香浓。几惊喜!🌸鲜茄大虾飞天面侍应大推呢一道菜品,话系招牌菜。心谂,系咪好食到飞天所以叫飞天面?一于要个鲜茄大虾仁口味。食物一到,我地全部哇一声。果然个面系识飞天!做出悬浮的感觉。而面条口感经过油炸相当酥脆,干身但不油,配埋鲜茄大虾汁能增加湿润感

◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️

🌸茶

🌸酸菜鱼

🌸豆腐海王羹

🌸鲜茄大虾飞天面
侍应大推呢一道菜品,话系招牌菜。心谂,系咪好食到飞天所以叫飞天面?一于要个鲜茄大虾仁口味。食物一到,我地全部哇一声。果然个面系识飞天!做出悬浮的感觉。而面条口感经过油炸相当酥脆,干身但不油,配埋鲜茄大虾汁能增加湿润感。而且茄汁唔酸。大虾都有超多,肉质鲜美而大只。

🌸冰镇咕噜肉
侍应姐姐话呢一款都好多人叫!我曾经出去其他小菜馆试过,印象好深刻呀!呢度既冰镇咕噜肉更胜一筹。原因系咕噜肉好大件,啖啖肉,而且酸甜度恰到好处。外皮裹上一层咕噜汁但外皮仍酥脆!冰冰凉凉消暑一流。

🌸 金薯蜜椒牛柳粒
份量较细,但系味道发挥都ok!牛柳粒同埋薯仔都切细粒,更为入味!而加上蜜糖令整道菜更易入口。