2009-04-06
今日去左呢问叫雅廊咖啡室食自助午餐,用左张coupon。其实呢间餐厅d野麻麻地啰。一入到去,见到无乜人食=.=好无奈,间餐厅个气氛唔系咁好,因为好少人。 果d龙利鱼柳ok,d汁好㊣,龙利鱼柳好松软。之后食左d美国金沙骨,有小小硬,但系d汁好㊣。 呢间餐厅唔系咁好,有D小家,佢D三文鱼揾人切,所以好无瘾(都算好过R66),D三文鱼都OK。 饮左D汤,一个汤叫蕃茄忌廉汤,觉得有d怪,第一次饮呢个汤,果汤好新鲜,但系总系有d怪。仲饮左个是日中汤,觉得好差,好似味精汤咁。 食左d青口,好鬼死酸,可能太少人食,唔系好新鲜有d咖哩豆,咖哩羊肉(有小小苏味。食左d肥牛,个地狱汤底超辣,好好味。然后食左d猪扒,可能煎得耐左,好硬。食左d炸虾,炸虾皮好松脆。天妇罗都OK既。 食左D甜品,个纽约CHEESE CAKE 好㊣,好浓芝士味,不过真系好甜。仲食左个蛋糕,入面D生果唔系好新鲜。甜品太少款 ̄▽ ̄║ 蛋挞仔都OK。之后好嬲,揾黎揾去都唔知个雪糕去左边,最后都揾到,佢都唔知系米尊登嫁。D雪糕好似系haggen dazs,好㊣,极品。杨枝甘露布甸唔错,^.^。
食左d炸虾,炸虾皮好松脆。天妇罗都OK既。
其实呢间餐厅既自助午餐唔底食,好CHEAP。
一. 唔够大方-三文鱼揾人切
二.甜品太少款
三.D雪糕喱埋左
四.服务态度唔系咁好
雅廊,香味屋,皇家太平洋果间,红烟窗,R66,君怡果间,觉得红烟窗同香味屋唔错,下次都系去番果度。