2015-09-11
元洲商场从装修完后开左好多食肆, 今日特地黎试尚点因为平时食饭时间黎到都几full, 所以今日铺头一开我就入黎食因为一个人所以只叫左两样野食, 就系刈包同生煎包刈包读音系挂包, 因为系台湾食过好好食而香港唔系好多地方有见到就叫左个佢地岩岩新推出既肉碎刈包首先上台既系酸菜肉碎刈包, 但上台我有少少呆左, 可能因为配合返佢乎餐厅路线, 佢会配刀叉俾你但刀叉点会有个个风味, 我因为想食健康少少叫左肉碎, 但刈包因为系半开所以其实用刀叉食都唔会食到, 所以我都系拎起个包黎食方便肉碎有少少干, 唔juicy, 但有返少少酸菜系返度爽口所以口感都唔错, 不过下次会叫返正宗夹一片肥猪肉既, 咁应该会好好多!至于生煎包, 一客有4只, 佢会用一个小煎pan送上黎俾你生煎包既底煎得好脆身而且无煎过头, 咬开入面肉碎好多汁而且重有好多汁系可以系个包入面倒出黎, 好好食, 一人两只都可以, 但一个人食哂4只就开始有d滞喇总括而言系好食! 系长沙湾黎讲算系唔错可以再食既上海菜!难怪成日都咁多人食, 因为我12点半前埋单走已经要拎飞等位由于走中上路线, 全日都有加一收费
因为一个人所以只叫左两样野食, 就系刈包同生煎包
见到就叫左个佢地岩岩新推出既肉碎刈包
总括而言系好食! 系长沙湾黎讲算系唔错可以再食既上海菜!
难怪成日都咁多人食, 因为我12点半前埋单走已经要拎飞等位
由于走中上路线, 全日都有加一收费