2019-07-10 82 浏览
今日又系食泰国菜嘅时间啦,屯门雅都花园经过左大装修,今日嚟到呢度嘅象泰宴。泰式生虾,净系睇个卖相已经够晒吸引啦,一只杯装住,而且酱料都分开两种,一种系红色,一种系绿色,绿色嘅比较香味重,但系红色嘅就比较偏辣辣,虾肉新鲜爽口,配上佢哋嘅都有酱汁,份外觉得美味。海鲜菠萝炒饭,净系睇个外相,已经觉得开心又吸引,成个菠萝喺度做衬托,但系最紧要嘅系食落真系好有镬气,而且食到淡淡的菠萝肉,食入口十分之有惊喜。软壳蟹米纸卷,系我最钟意嘅小食之一搭好皮好薄,而且新鲜包起,依然好有弹性,里面嘅软壳蟹,新鲜炸起,入口脆身,而且包得够晒扎实,点上鱼露食,好滋味。椰青膏作为甜品,一定系最好嘅选择,青高佢有别于一般嘅餐厅,因为佢系新鲜整起,仲热辣辣最紧要嘅系入口富有弹性, QQ地,份外滋味。