2021-11-01
系沙田想揾放题食选择真系唔多,我地揾到哩间集放题、火锅、铁板于一身既餐厅,餐牌有三款价钱选择,价钱系决定选择既食物多与少关键,朋友睇哂三款餐牌既食物后决定选极盛放题。待应招呼我地坐低后便放低个环保过胶餐牌比我地自行选择,朋友负责点食物,我就出去观摩餐厅既即场铁板烧食物及拎饮品,餐厅饮品分左冻同唔冻两边,两边选择都好多,啤酒以至韩式饮品都有,冻柜除左饮品外仲有雪糕及糯米糍选择,作为饭后甜品岩哂。返到埋位朋友所点既食物巳经陆续出现,哩度既鱼生好新鲜,重要系我地写要几多件就比足甘多件,鱼生款式都好多款选择,当中以白王豚、蝾螺、鱼和剑鱼比较少系刺身餐牌中见到,朋友见到眼睛发光,话要点多D黎食下。铁板烧仲有贵价既广岛蚝及带子可以点,两者烧到岩岩,食落啖啖汁液流出,香浓又野味。羊架烧到㶶㶶地又野味,大大块,咬落肉质唔韧又唔干。待应突然放低两碟摆放精美既切大虾,我地印象无点过,待应告知我地系我地选哩个餐赠送的,突然有份惊喜感,虽然系赠送,大虾咬落啖啖肉兼弹牙,加上剥好壳切埋,唔洗整污秽只手。食到甘上下想食D湿下个口既食物,叫左个日式火锅,小小的锅中各式火锅配料都有一些,仲可以有鸡、牛或猪选配,迎合
冻柜除左饮品外仲有雪糕及糯米糍选择,作为饭后甜品岩哂。
羊架烧到㶶㶶地又野味,大大块,咬落肉质唔韧又唔干。
食到甘上下想食D湿下个口既食物,叫左个日式火锅,小小的锅中各式火锅配料都有一些,仲可以有鸡、牛或猪选配,迎合唔同口味既人,
我地两个都食到超级饱,食物选择款式多,满足哂我地所有为食既欲望。