2018-11-16 635 浏览
除咗机场嘅意粉屋,所有意粉屋都去过哂,但尖沙咀好似未去过㖞,无咩印象㖞,okay,就上一上去睇吓会唔会勾起D回忆先。时份秋冬,餐牌上已经有芝士火锅,sorry 唔系我杯茶,点咗个 set dinner,南瓜汤,烤猪仔骨,千层肉酱意粉,再点咗个炸鸡篮。次次点餐汤次次加酥皮,今次无加系因为发现加酥皮劲饱肚!一向唔多好南瓜汤,但意粉屋总有方法煮得浓郁令我欣赏,所以,无办法唔将意粉屋变成我的西餐饭堂。烤猪仔骨嘅猪肉比较少,但哩个问题同样发生系其他西餐厅,究竟发生咩事呀?间间都系噤!虽然猪肉系少,但仍不失 juicy 同入味,肉质鲜嫩,like!千层意粉系我少食嘅一环,味道重手咗,系最失份地方。炸鸡篮愈食愈贵愈食愈细件,但令人怀念,因为当年无韩国炸鸡无豪大大,食好味嘅炸鸡得翻意粉屋同家乡鸡,虽然鸡少咗细件咗,庆幸味道无变差,外脆内软鸡有鸡味。食完都系无咩印象帮衬过,究竟系无黎过定系我老鸟开始失忆呀!~~>_<~~
千层意粉系我少食嘅一环,味道重手咗,系最失份地方。