2024-03-06
享乐烘焙享乐出品不嬲都唔会令人失望。最近试左新出既布丁挞,由于我系茶味产品爱好者,所以都几期待,一共有3款味:原味、抹茶、伯爵茶。而我今次就试左两款茶味。抹茶流心德式布丁挞 $24茶味够浓!由于我唔系出炉即买即食,有做后期翻焗,所以个皮有D淋左。但个布丁馅好好食,唔会太甜,有茶味,流心既抹茶酱都唔会做得太甜太涩,成个口感好丰富。伯爵茶流心朱古力德式布丁挞 $24由于我唔系即刻啪晒两款挞黎做比较 (都几大旧..一齐食会好济反而影响感觉) 我系先食抹茶,再隔几个钟试埋伯爵茶。同样系后期翻焗,所以个皮DD淋,但唔算好影响成个感觉。两者对比我觉得伯爵茶无咁出味,不过一般食开我都觉得抹茶系普遍浓过伯爵茶,所以无失望。但正正因为茶味无咁出,流心朱古力变左比较抢味,不过我仍然觉得好食。两个挞都要$24一个,享乐既产品真系不嬲都唔平,但我认为质素唔错,下次放假又咁岩出炉都会想再买黎食!
抹茶流心德式布丁挞 $24
伯爵茶流心朱古力德式布丁挞 $24