今朝无意中见到寺田屋, 咁上OPENRICE睇下食评, 哗!! 好似好正咁㖞! 自己争扎左成朝食唔食好, 你知啦, 食个晏成百几200蚊好似有D过分, 最终都系决定去试下!! (好彩个同事肯陪我食咋)佢都系先上前菜同乌冬先沙律, 好好味, 非常开胃, 我连D醋都饮埋! 应该系牛舌既小食, 食落OK, 不过唔系太够味日式炖蛋, 你唔好以为佢得个鲛系滑, 佢连入面都好滑! 正!!乌冬, 为左两个味都可以试下, 我地一人叫左一款:茄蕃乌冬, 个茄蕃味系鲜茄味, 我自己觉得比较酸同唔浓, 唔系太钟意酱油乌冬, 呢个都系麻麻地, 因为冇酱油味, 似清汤味, 饮落唔错不过个乌冬唔系平时食果D, 系比较偏身, 有D似担担面咁, 冇咁美味三色鱼生饭 - 海胆, 甜虾, 三文鱼籽, 超好味!!! 因为我食唔到腥既鱼身, 所以好多既鱼生/ 鱼籽我都食唔到, 除非系好新鲜. 今次胆粗粗食左试下, 真系估唔到我会食到三文鱼籽! 好好味丫!!!个海胆真系比我想像中多, 同埋好甜!!! 冇得顶!!同事就叫左个北海道三色丼 - 海胆, 吞拿鱼碎鱼蓉, 三文鱼子, 第2个估唔到既系我可以做到吞拿鱼碎鱼蓉, 虽然话系鱼

佢都系先上前菜同乌冬先
前菜
沙律, 好好味, 非常开胃, 我连D醋都饮埋!
沙律
应该系牛舌既小食, 食落OK, 不过唔系太够味
小食
日式炖蛋
乌冬, 为左两个味都可以试下, 我地一人叫左一款:
茄蕃乌冬
酱油乌冬
茄蕃乌冬
三色鱼生饭 - 海胆, 甜虾, 三文鱼籽
个海胆真系比我想像中多, 同埋好甜!!! 冇得顶!!
三色鱼生饭
同事就叫左个
北海道三色丼 - 海胆, 吞拿鱼碎鱼蓉, 三文鱼子, 第2个估唔到既系我可以做到吞拿鱼碎鱼蓉, 虽然话系鱼蓉腥极有闲, 但我平时真系食唔到!!!
北海道三色丼
最后佢会有雪糕/ 咖啡, 同事拣左雪糕, 我就拣左咖啡, 雪糕同事就话麻麻地, 但我杯咖啡都唔错!!
绿茶雪糕
咖啡
虽然成150蚊真个LUNCH系有少少肉赤, 不过真系冇拣错!!! 系值得既!!

2015-04-28
沙律