其实真系无谂过自己会来呢间餐厅食野,观塘有咁多野食wor.不过o个次就正正因为同行朋友食唔落野,只系想食light D份量少D又想舒服D,最后我地就去左呢度食呢度提供都系价钱比较中上的食物,主要系西餐,不过都有少少茶餐厅食品.由于系晚上时段,我地都叫左几份dinner set share再加小食.我每餐都必须要吃菜先,所以叫了一份水果沙律.佢个卖相系精致gei,不过多分量多D会好D.同埋全部都系好基本gei水果,唔会难食一个晚餐会送餐汤,我觉得个南瓜汤甜甜地,入口仲有D蓉响度,几好主菜我地选择左焗酥皮威灵顿牛柳伴薯菜,阿~呢个有惊喜wor,酥皮够脆但无o羊多余油脂里面牛肉好重牛味,口感都几扎实,所以2个人share都有饱肚感,D酱汁同牛肉好夹,唔会抢左对方gei味,但我觉得薯条变波浪款或者再多D会开心D~不过蒜香蟹肉意粉就有少少失望.上到台gei时候已经开始涨,虽然有白汁,但都好干身.食落"杰"挞挞,蟹肉味道都唔太突出反而葡国鸡又几好wor,酱汁香浓.食到强烈奶味,甜甜地又唔过份.D鸡肉嫩口,蔬菜都完美索晒D汁,呢碟我地最快清晒!白酒煮蚬视觉上几好打卡.味道上不过不失,而且白酒味唔算浓

南瓜汤

焗酥皮威灵顿牛柳伴薯菜
焗酥皮威灵顿牛柳伴薯菜

蒜香蟹肉意粉

葡国鸡饭

白酒煮蚬视觉上几好打卡.味道上不过不失,而且白酒味唔算浓烈,对我呢D唔好酒精gei朋友而言系可以入口程度!
白酒煮蚬

之后我仲忍唔住叫左个西多士食,开头佢用cream点我都觉的有D错愕,但点落又ok,无糖浆咁邪恶(因为分量少左)
而且佢外层炸得非常脆,所以每件都好爽!!

葡国鸡饭
  • 葡国鸡