2021-08-15
之前食桔梗系食西餐,知道佢最近出咗个日式双人套餐,就决定要惩罚吓佢💛呢个套餐好丰富,质素都好好!1. 炸鸡与台式五味酱🍗🍖炸鸡好香脆,一上到黎热辣辣,太急住食,争啲辣亲个咀!炸鸡再加埋台式呢张好特别,有别于一般嘅日式炸鸡炸鸡!2. 热炒鱿鱼伴明太子酱🦑鱿鱼感觉好新鲜,食落好脆口,唔同啲唔新鲜嘅鱿鱼,一上到黎已经林晒,呢个鱿鱼加埋明太子酱,有少少似虾酱嘅味道,非常惊喜!3. 京葱柠檬味猪腩🐷呢个猪腩系用玻璃肉整嘅,肥瘦层次分明,一半肥一半瘦,食落好香猪肉味,加埋京葱同柠檬,就中和左肥肉嘅肥腻感觉4. 炙烤鲔鱼佐芥末蛋黄酱呢个真系十分之惊喜,睇个样都唔知原来系吞拿鱼,一咬落去唔会有更,喺口中吞拿鱼嘅油香味就出晒嚟,下次黎都一定要encore 呢个!5. 茶渍两碗🍚🍚茶渍两碗分别系明太子同三文鱼,份量都好大,所以食咗咁多样菜之后仲有两个饭,真系物超所值!6. 伯爵茶芝士蛋糕伯爵茶同芝士嘅香味都超级浓郁,喺是芝士嘅味道嘅时候,又会有啲伯爵茶嘅味道弹出嚟,两种味道不断互相交替,好似制造紧一个交响乐咁,真系味觉上嘅享!仲有糖心蛋、凉拌毛豆、同埋三种小菜,呢个价钱食到咁多样嘢,仲要每一样嘅质素都咁高
1. 炸鸡与台式五味酱🍗🍖
2. 热炒鱿鱼伴明太子酱🦑
3. 京葱柠檬味猪腩🐷
4. 炙烤鲔鱼佐芥末蛋黄酱
5. 茶渍两碗🍚🍚
6. 伯爵茶芝士蛋糕
仲有糖心蛋、凉拌毛豆、同埋三种小菜,呢个价钱食到咁多样嘢,仲要每一样嘅质素都咁高真系好难得!