2018-10-15 454 浏览
要去先达整电话, 去到旺角中心落地库揾食, 都系D连锁, 突然先到台式食店, 都好多个月无食过.. 就即管试试个台湾牛肉面 佢似foodcourt格局, 坐低左之后原来系写完单出去cashier先比钱, 就会有人捧餐比我食.我叫左个台式牛肉面 ; $6x 连热饮, 如果转珍珠奶茶 / 咖啡 多加$5-$9 (热/冷); 另外有几样小食top up, 好似有盐酥鸡呀, 豆腐呀, 青瓜呀, 仲有我叫左既甘梅脆薯.. +$2x; 叫左小食, 就唔再加钱饮野, 只叫了热柠茶啦..几分钟后已有得食, 个牛肉面分量正常, 牛肉超淋, 几好味, 不过汤可以浓d, 我觉得偏淡. 个脆薯的薯本身都甜晚, 油唔太多, 加左d梅粉又真系好味d, 多左层次感虽然似food court, 都干干净净, 下次有机会想试肉澡饭加盐酥鸡~

2018-10-10